Terrorister gripna i Antwerpen ?

En ”göteborgare” i Antwerpen ?

.

Den belgiska polisen grep i natt sju personer i Antwerpen som redan dömts som ”islamska terrorister” i media. Samtliga gripna är män mellan 20 och 30 år och med dubbla nationaliteter.
Polisens taleskvinna i Antwerpen förklarade omedelbart efter gripandet att sju personer ”tillhörande en terroristorganisation” gripits på morgontimmarna.

.

En av de anhållna i Antwerpen.

Sedan gav kvinnan ett par preciseringar som får en att omedelbart tänka på de anhållna ”terroristerna” i Göteborg som snabbt visade sig vara helt oskyldiga medborgare med arabiska förnamn.
-De planerade attentat i Belgien, sa poliskvinnan och svarade sedan svävande på journalisters frågor om det fanns konkreta planer.
-Nej det fanns inte ännu några konkreta attentatsmål.
Lägg märke till det skickliga ”inte ännu”. Ett par av de gripna tillhör en reaktionär fundamentalistgrupp – Sharia4Belgium – som gjort sig känd för sina extrema ståndpunkter men som aldrig begått konkreta brott enligt belgisk lag.
Summan av hela affären är att nu kan man ryckas upp ur sin säng klockan fyra på morgonen och anklagas för terrorism enbart på grund av vad man sagt eller skrivit på en blogg. De gripna är islamska extremister. De gör allt för att deras åsikter ska bli kända. Men är det ett brott?

.

Kommunistjågaren Joseph McCarthy viftade ofta med papper som han sa innhöll namnen på avslöjade spioner.

.

Det fanns en tid i väst när du också kunde ryckas upp ur sängen mitt i natten och åtalas för dina idéer. Men då var offren kommunister. Under McCarthys häxjakt på ”spioner” på 50-talet räckte det med att se snett på kärnvapnen för att hamna i trångmål. I Sverige finns det ännu personer som upplevt internering och fångenskap för sina åsikters skull. De kommunister som internerades under kriget stod till svars enbart för sina idéer, inte någon olaglig handling.
Det blir kanske utgången av gårdagens arresteringar av ”terrorister” i Antwerpen. En riktig göteborgare på belgiska.

.

Media; DN1,GP1,SVD1,

Bloggare: Svensson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ett svar på ”Terrorister gripna i Antwerpen ?

  1. Säga vad man vill om Bennys grunkor – som nästan alltid ger insyn – men i frågan att STATSMAKARNAS handlingar mot förtryckta minoriteter inom moderländer för kapitalism och omvärlden, är han som bara bäst- Tycker jag, som anser att att han undviker borgerskapets underliggande strömfåra och därför stänger sinnen för förtsättningsgången i den ekonomiska basen (typ, krattskaften i huvuvet]. Läs vad vad han skrivit om om EU-länder, Thailand, Kina, USA osv., och en uppamaning att gripa sig tag om underströmmarna i kapitalets omvandlingstryck blir hans språng till till en världsseimograf/boa

Lämna ett svar