Jaga Hillary Clinton – inte Julian Assange!

.

.

”Shit! Nu har du nog gått över gränsen.
Dessutom hade vi redan DNA på Ban ki-moon

.

I ett av WikiLeaks släppta dokument ska finnas ett direktiv i Hillary Clintons namn där hon i sin egenskap som amerikansk utrikesminister begär att anställda ska spionera på FN:s högsta tjänstemän. Hon vill inte bara ha reda på deras bakgrund, personliga lösenord mm. Hon vill skandalöst nog också få in underrättelser om de biometriska fakta som polisen vanligtvis jagar som DNA, fingeravtryck, bilder av iris mm. Jag kan tänka mig att FN:s ordförande Ban ki-moon äntligen har fått svaret på varför USA:s diplomater varit så närgångna vid minglar och andra mindre offentliga möten…
I Förenta Nationernas konvention från 1946 finns en klausul som klart visat att hon gått över alla gränser när det gäller den ”förtroliga diplomati” som Carl Bildt nervöst och irriterad försvarar. En paragraf som Farhan Haq, talesperson för FN;:s generalsekreterare, nu uppmärksammar:
”Förenta nationernas egendom och tillgångar, var de än finns och oavsett vem som innehar dem, ska vara immuna från eftersökningar, rekvisition, konfiskering, expropriering och varje annan form av inblandning, vare sig det handlar om verkställande, juridisk eller lagliga handlingar”.
Clinton ska ha uppmanat sina anställda både vid FN:s högkvarter i New York, Wien och Rom, samt vid 33 ambassader runt om i världen, att agera som spioner.
Skallgången går nu efter Julian Assange.  I USA höjs samtidigt reaktionära röster som kräver att Bradley Manning, den underättelseanalytiker som sägs vara källan till läckorna, ska dömas för förräderi och avrättas. Vore det inte lite mer passande om vår utrikesminister, i stället för att rikta sin galla mot WikiLeaks, valde att åtminstone på ett diplomatiskt sätt ställa Clinton mot skranket?
Aftonbladets släpp i dag om att Mona Sahlin och Urban Ahlin spelat falskt när det gäller sin syn på svensk trupp under NATO:s fanor har egentligen stått klart om man läst alla uttalanden noga. Men det är bra och viktigt att det nu blir klart och tydligt för var och envar. Borde inte denna fråga diskuteras i ”hela rörelsen”? Innan valet av ny partiordförande?

.


I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN1,AB1,Expr1,GP1,GP2,SVD5,VG1,SVD6,SVD7,DN2,AB2,AB2,SVD8,Expr2,SVD9,SVD10,SVD11,

Bloggare: RödaMalmö,Jinge,Svenssonl,

5 svar på ”Jaga Hillary Clinton – inte Julian Assange!

 1. Pingback: Assange tycker Hilary Clinton ska avgå | Svensson

 2. Vänta nu… Så du menar att man bara kan gå efter en misstänkt?
  Om nu interpol gått ut med en internationell efterlysning så är det väldigt troligt att Assange är en våldtäktsman och de bör ”jaga” båda.

 3. David,

  Vår blogg handlar enbart om politiska/ekonomiska och sociala problem. Därför tar vi inte ställning till de privata anklagelserna om sexuellt våld som riktats mot Assange. Det är en polissak. Förhoppningsvis är inte de svenska åklagarmyndigheterna ute i politiska ärenden för att tillfredställa diplomatiska krav från USA.

 4. Verkar vara en ”tradition” i USAs relation till deras FN skapelse. När FN skapades i stort internationellt möte någonstans i Kalifornien lär USA ha haft avlyssning av alla telefoner och annan kommunikation som de utländska delegaterna hade med sina hemländer.

  Som det verkar har Sahlin varit en långt större katastrof än man kunnat föreställa sig.

  Kan det bli sjaskigare än så här, landets största parti ber i princip imperiet om hjälp att vinna valet i utbyte mot att svenska unga män och kvinnor ska skickas i strid för imperiet. Sen dribblar man bort de ministerhungriga småttingarna i Mp och V med en ”kompromiss” om tillbakadragande som är ihåligare än en Schweizerost.

 5. Pingback: Jinge.se » Assange, Världens mest efterspanade?

Lämna ett svar