Terror på beställning

Varför orkestrerar FBI falsk terror?

.

Av Paul Craig Roberts

Den senaste som snarades av FBI heter Osman Mohamud, en tonåring från Portland i Oregon och född i Somalia. Associated Press rapport skriven av William Mall och Nedra Pickler (27 nov 2010) har rubriken: ”Tonåring född i Somalia planerade bilbombattentat i Oregon”.
Det är en missledande rubrik eftersom rapporten klarlägger att intrigen orkestrerats av FBI-agenter. Två meningar in i rapporten står det så här: ”Bomben var en attrapp tillhandahållen av FBIs agenter och folk var aldrig i fara, säger myndigheterna.” Tonåringen var alltså försedd med en bombattrapp och en fejkad detonator.
Tre meningar längre fram motsäger reportrarna myndigheterna med ett citat från Arthur Balizan en specialagent ansvarig för FBI i Oregon: ”Hotet var mycket reellt”.
Sedan motsäger reportrarna Balizan: ”Vita Husets talesman Nick Shapiro sa i lördags att president Obama kände till FBIs operation innan fredagens arrestering.  Shapiro sa att Obama hade FBIs försäkran om att de var i full kontroll av operationen och att folk inte var i fara”.
Sedan motsäger Shapiro sig själv: ”De senaste 24 timmarnas händelser visar behovet av vaksamhet mot terrorism här och utomlands”.
Affären når en höjdpunkt värdig Kafka när president Obama tackar FBI för dess ansträngningar att rädda oss från det fejkade attentat FBI självt hade organiserat.
Efter att vackla mellan om de rapporterar om ett fejkat eller riktigt attentat beslutar sig reportrarna slutligen för att det fejkats. Dokument som åklagare Dwight Holton offentliggjort visar ”att fällan lades ut i juni”. Uppenbarligen var tonåringen från Portland inte så het på gröten. FBI behövde massera honom i sex månader. Reportrarna jämför ”blåsningen i Portland” med den nyliga arresteringen i Virginia av Faroque Ahmed som snärjdes i ett ”tilltänkt bombattentat som var en fälla utlagd av federala myndigheter de senaste sex månaderna”.
Tänk er att FBI arbetade i ett år för att övertyga två människor att delta i fejkade attentat.

********

Paul Craig Roberts var redaktör på Wall Street Journal och biträdande sekreterare i det amerikanska finansdepartementet. Numera frilansar han och skriver bland annat på CounterPunch där den här texten är hämtad ifrån. Översättningen är min. Hela artikeln finns på CounterPunch


.

Media: GP1,DN1,DN2,Dagens Arena,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ett svar på ”Terror på beställning

Lämna ett svar