Carl Bildt som whistleblower

.

https://i0.wp.com/www.4pawskingdom.com/press/thestate/the%20state_files/242595420250.jpg?resize=341%2C287

.

”En mellanstor hund som tror att han är stor”,
var USA:s omdöme om Carl Bildt.
Frågan är om inte statsministern snart tycker att han vuxit sig för stor?
.
Fredrik Reinfeldt har det inte lätt. Det visade sig än en gång efter bombexplosionerna i Stockholm. För i regeringen finns utrikesminister Carl Bildt som läcker som ett såll och gör precis som han vill. Bloggar och twittrar hej vilt. En frifräsig whistleblower. Nu senast långt innan den senfärdiga statsministern hann gå ut  med några lugnande ord och långt innan den svenska säkerhetspolisen var klar med en samlad bedömning om det som visat sig vara ett attentatsförsök. Mitt i natten till söndag twittrade Carl Bildt – på engelska – och kunde då tvärsäkert berätta för en hel omvärld om hur allt låg till.
Nyss kunde vi genom WikiLeaks försorg läsa hur USA:s ambassad målande beskrev Carl Bildt som ”en mellanstor hund som har attityden hos en stor hund”.
”Jag är i alla fall ingen pudel”, blev Bildts fyndiga replik. Men frågan är om statsministerns självbild i längden kan leva med en utrikesminister som tror att han både är säkerhetspolis och regerar landet?

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,DN1,DN2,DN3,GP1,GP2,GP3,EXpr1,VG1,SVD4,SVD5,SVD6,SVD7,DN4,GP3,DN5,GP4,DN6,GP5,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,Svensson,

Ett svar på ”Carl Bildt som whistleblower

  1. Så sant, Carl Bildt gör inga pudlar. Han gör bort sig gång på gång men ställs aldrig till svars och skulle aldrig komma på idén att be om ursäkt för att han hade fel.
    Mannen är ett vandrande fenomen. Hur kan han få fortsätta göra bort sig år ut och år in utan att tas ner ordentligt av någon i Sverige. USA-ambassadörens karaktäristik av honom var nog den bästa jag sett någonstans, fast lite väl snäll.

Lämna ett svar