Big Brother i Egypten

Al Jazeera avslöjar spioneri.

Här föjer två videoklipp som kan ges rubriken No Comment.

Det första klippet visar att det var ett amerikanskt företag, NASUR, som gav Mubarak möjligheten att totalt kapa cyberrymden i Egypten och att övervaka den i detalj.

Det andra klippet visar lite av den komplicerade situation som råder just nu, både på Befrielsetorget och i relationen med regeringen.

Lite söndagsgodis till våra läsare.


.

6 svar på ”Big Brother i Egypten

  1. Pingback: Udtalelse: Revolutionen på vej i Tunesien og Egypten | Svensson

  2. Pingback: Andreas Malm talar i Lund om revolutionerna i Nordafrika « Röda Lund

  3. Enligt inlägg på ”röda berget” är partierna som stöder Tunisiens förre diktator, och Egyptens nuvarande, med i andra internationalen, eller systerorganisation till (s), vad nu det kan betyda. Stämmer detta ? Då sitter sossarna i en egendomlig sits (igen).

  4. wikipedia: ”The NDP has enjoyed uncontested power in state politics since its creation. The party was a member of the Socialist International from 1989, until it was expelled in 2011.”

    Jag hade missat detta totalt. Lustigt att ingen gjort nån affär av det.

  5. Den som har följt den här utmärkta bloggen sen åtminstone början av januari då den i det närmaste var ensam i svensk press att täcka händelserna i Tunisien, har kunnat läsa om det statsbärande partiet RCDs anslutning till den sk Socialistiska Internationalen. Som vanligt ett dubbelspel i både internationellt såväl som i Sverige av sosseledningen.
    Se själv här: http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2011/01/27/ned-med-sjuan/

  6. Tack för hänvisningen. Ty(s)t som muren. ”Elegant” avpolletering i sista nanosekund, således.

Lämna ett svar