Det är dom rika som ska ha stryk

.

”Man måste vara stryktålig för att leda det socialdemokratiska partiet”, sa Göran Persson till SVT:s agenda. Det kommer alltid stenhård kritik från de borgerliga och de dominerar helt massmedia. Men den kommer också inifrån det egna partiet, menade han.
Men har han inte fått allt om bakfoten?

.

https://i0.wp.com/lh5.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TU8lmUek5dI/AAAAAAAAGLQ/LPyAy4mKVJI/Fullsk%C3%A4rmsinf%C3%A5ngning%202011-02-06%20234923.jpg?w=584&ssl=1

.

.

https://i0.wp.com/lh4.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TU8aGxrxa7I/AAAAAAAAGKw/KLrfsGLuves/Fullsk%C3%A4rmsinf%C3%A5ngning%202011-02-06%20225940.jpg?w=584&ssl=1

.

För visst är det så att det alltid kommer spö och slag från de borgerliga. Om man nu vill leda ”arbetarrörelsen”. Ömhudad kan man inte vara. För en normalt funtad hårdhuding är detta ändå inget problem. Har man bara en entusiastisk uppslutning från rörelsens djupa medlemsled går det att hantera allt skäll från motståndarna och det var här det brast för Persson. Han fick för många hugg i ryggen från folk i den egna partiorganisationen. ”Jag blev till sist för trött”, sa han i går.
Skälet till att han fick hinkvis med kritik över sig, också från sin egna, var givetvis att han såg till att socialdemokratins historiska väljarunderlag fick betala 1990-talets hårdhänta ”sanering av statsfinanserna”.
Göran Persson, med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet, lät de rikare få mer och de sämst lottade ännu mindre. Han misshandlade sina egna.
Hade han i stället valt att ge borgerligheten stryk. Hade han gett sig på de rika i stället för de mest utsatta i vårt samhälle.
Då hade han själv klarat sig bättre.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

I pressen: AB1,

2 svar på ”Det är dom rika som ska ha stryk

  1. Vet många (mig inkluderat) som övergett S för deras intima samarbete med miljöpartiet, ett parti vars värderingar (och energipolitik) inte delas av en hel del sossar, så länge de är uttalat ”rödgröna” så får de inga röster av oss….
    (att sedan sossarna kopierar (i många fall ledde/initierade) det värsta av högerns åsikter och agerande (som privatiseringshysterin och att offentliga tillgångar/service/styrande är ”fel”) hjälper inte heller till!)

  2. Persson verkar vara en sk känslomänniska, dvs det mesta kretsar kring hur han känner sig för tillfället. Ena dan är el-avreglering dåligt nästa så tas beslut om avreglering, ena dan är euron inget för oss nästa driver han kampanj för euron och ”brännmärker” gärna partikamrater som är emot det som Persson för tillfället kände för.

    Självklart utsätts en partiledare och statsminister för kritik och även osakligt häcklande. Men nog strök motståndarmedia honom medhårs till stor del. Den förmenta sk budgetsaneringen, ordförandeskapet i EU och för att inte tala om när den samlade borgarpressen förväntade sig att Persson skulle leda in sossarna och landet i Euroträsket.

    Sen var förstås Persson förbrukad som borgarnas verktyg för att vrida landet åt höger och helt plötsligt blev det hårda attacker på den tidigare omhuldade Persson inför upptakten till valet 2006.

Lämna ett svar