Låt vinden ta tag i de tusentals röda fanorna

.

Märgen i I:a Maj är arbetarklassens internationalism.
För mig som gammal anställd vid Volvo Lastvagnar, om än i Göteborg och inte i Umeå, är därför denna hälsning från Verkstadsklubben i Umeå till det Oberoende fackförbundets I:a Majfirande  i Kairo, som saven i de björkar som just nu slår ut…
Hälsningen har översatts till arabiska och kommer i dag att läsas upp vid demonstrationen på Tahrirtorget samt tryckas i flera egyptiska tidningar.

.

https://i0.wp.com/lh4.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TbxzfIjnD1I/AAAAAAAAHEk/PEAbW674RCM/arm%C3%A9erna.jpg?w=584&ssl=1

.

Förbrödring och glädje mellan demonstranter
och värnpliktiga soldater på Tahrirtorget.
Generalerna kunde inte använda stridsvagnarna mot folket.

”Vänner och kamrater i den fackliga kampen

Nyheterna når oss om bildandet av en ny oberoende och självständig fackföreningsrörelse i Egypten. Vi får veta att Oberoende fackförbundet kallar till demonstration på Tahirtorget 1 maj. Ingenting kan vara mer glädjande än detta, även för vår lokala fackförening vid Volvo Lastvagnar, högt uppe i det nordligaste av Sverige.
Oberoende, kämpande och demokratiska fackföreningar är den enda vägen för att förbättra arbetarklassen villkor. Vi måste kombinera facklig kamp med förmågan att knyta allianser och samarbete, utan att för en sekund glömma vår obrottsliga lojalitet med medlemmarna och arbetarklassen.
Nu när västliga media inte längre blickar lika intresserat på vad som händer i Egypten och på Tahirtorget börjar den verkliga revolutionen. Under ytan pågår stora och viktiga förändringar. Bildandet och manifesterande av en oberoende nationell facklig organisation är den största av dessa.
Vår lokala fackförening med 2000 medlemmar på fabriken förstår vikten av internationell facklig kamp och solidaritet. Det internationella kapitalet kan bara besegras av den internationella fackföreningsrörelsen.
Kamrater, vi förenas i kampen för arbetarklassen sak.
Låt vinden ta tag i de tusentals röda fanorna. Aldrig mer ska vi kuvas eller förtryckas!
Leve den nya oberoende fackföreningsrörelsen i Egypten!

Kamratliga kamphälsningar på 1 maj.
Jan-Olov Carlsson
Ordförande för Metallarbetarna vid Volvo Lastvagnar, Umeå, Sverige”

.

Detta får också bli Bennys och min hälsning till bloggens alla läsare. Denna dag när vinden redan börjat ta tag i tusentals röda fanor världen över. De  folkliga upproren i arabvärlden är bara i sin begynnelse. Bashar al-Assads massaker i Daraa och Muammar Khaddafis desperata försök att med alla till buds stående militära medel krossa upproret i Misrata är bara två exempel som visar på hur viktigt det är att i dag demonstrera vår solidaritet med den demokratiska revolutionen i arabvärlden.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I media: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN1,DN2,DN3,DN4,AB1,GP1,AB2,SVD5,DN5,DN6,DN7,DN8,SVT1,

SVD6,SVD7,SVD8,DN9,DN10,DN11,AB3,GP2,GP3,GP4,GP5,SVT2,GP6,GP7,GP8,

Bloggare: RödaMalmö,JonasSjöstedt,Svensson,

3 svar på ”Låt vinden ta tag i de tusentals röda fanorna

 1. Arbetarklassens Internationalism??
  Var fanns ni när arbetarklassen i det forna östblocket rev ner muren som fångade dem i ett socialistiskt förtyck?
  Var fanns ni när Mao’s rödgardister slog ihjäl miljoner Kineser?
  Var fanns ni under Pol Pot’s massmord?
  Var fanns ni när FNL, efter att vunnit kriget, våldtog Vietnams befolkning?
  Var finns ni nu, när Kuba spärrar in politiska fångar och skickar ut småflickor till prostitution?
  Var finns ni nu, när Kim Jong Il, låter miljontals koreaner svälta ihjäl i socialismens namn?

  Att ni har mage att prata om ”arbetarklassens internationalism” när ni samtidigt går under samma fanor, samma musik och samma symboler som historiens värsta massmördare!
  Det är skrämmande!!!

 2. Thomas ,
  det enda som är skrämmande är din okunnighet.

 3. Bra talat av fack-klubben !

  Men glöm nu inte att visa riktig solidaritet genom att gå till mosken och be till Allah också. Deta istället för att bara sitta hemma framför dumburken och spela på V75 medan man dricker det billigaste ölet som systembolaget tillhandahåller 🙂

Lämna ett svar