När ska Bildt fördöma övergreppen i Bahrein?

.

Läkare och sjuksköterskor i Bahrein, som behandlat och vårdat skadade människor efter familjediktaturen Al-Khalifah`s våldsamma övergrepp på de demonstranter som krävt parlamentarism och en konstitutionell monarki, kommer att åtalas och ställas inför en militärdomstol.
”23 läkare och 24 sjuksköterskor ska åtalas inför en militärdomstol. De har deltagit i illegala demonstrationer som försökt störta monarkin”, säger landets justitieminister Khaled bin Al-Khalifah.
Naturligtvis är ministern själv en medlem i den kungasläkt, eller den monarki, som iscensatt en blodig kontrarevolution mot massrörelsen för demokrati i det lilla öriket.

.

https://i0.wp.com/lh4.googleusercontent.com/_hFyIVHLPW40/TcEn_XTRETI/AAAAAAAAHF8/uiDjtk8x-zo/A.a.saudi_army_bahrain.jpg?resize=584%2C420&ssl=1

Saudiska pansarvagnar invaderar Bahrein

.

Den gamla kalifatfamiljen dödar och fängslar sina medborgare med hjälp av inhyrda pakistanska legoknektar och saudiarabiska pansarvagnar. USA:s Femte flotta har dessutom hemmahamn en bit utanför huvudstaden Manama men har inte ens rullat ut en landgång för att kunna se vad som händer på landbacken.
Den medicinska personal som nu åtalas har upprepade gånger hävdat att det var deras plikt att också försöka hjälpa skadade demonstranter – oavsett deras eventuella politiska tillhörigheter.
Frågan är hur länge vår utrikesminister ska tiga? Liksom de journalister som struntar i att konfrontera Bildt med frågan om varför han tiger?

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I media: DN1,

Bloggare:

2 svar på ”När ska Bildt fördöma övergreppen i Bahrein?

  1. Argumentationen i det här inlägget håller ingen hög nivå. Kritisera inte Bildt för vad han Inte sagt. Kritisera honom istället för saker han Har sagt.

    M/

  2. Mikael,
    Det är ibland så att tystnad talar mer än tusen ord.

Lämna ett svar