Visar Ungern vägen?

Bevakade arbetsläger

för bidragstagare.

.

Den första september träder en lag i kraft som ska se till att alla bidragstagare i Ungern ska sättas i arbete. Bakom snygga formuleringar om att slussa in utanförstående i samhället har högerregeringen under extremistpartiet Jobbiks inflytande beslutat att skapa arbetsläger för arbetslösa och bidragstagare. Alla vet att de handlar om ännu ett rasistiskt angrepp på den romska minoriteten i landet, men de flesta väljer att tyst spela med i det groteska sceneriet.

.

Extremistpartiet Jobbiks milis Magyar Garda terroriserar fritt och ostraffat romska byar.

.

Enligt lagen ska alla som erhåller bidrag erbjudas allmännyttiga arbeten. Den som vägrar ta de arbeten som erbjuds förlorar sina bidrag. Eftersom arbeten inte kan erbjudas på alla platser ska läger för kollektivt boende byggas där de ”tvångsförflyttade” ska arbeta. Lagen säger inget om byggnaderna ska numreras eller om bidragstagarna ska märkas eller numreras.
Däremot har premiärminister Viktor Orban löst problemet med övervakningen av lägren. Nyligen pensionerade poliser ska rekryteras som vakter.

.

Viktor Orban är premiärminister och ordförande i Europarådet jan-juli 2011.

.

-De har den nödvändiga kompetensen för att sätta 300 000 personer i arbete, påpekar inrikesministern Sandor Pinter. Om de ska vara beväpnade avslöjar inte regeringen. Men det är nog en god gissning.
Visar Ungern vägen för vad som komma skall inom EU? Ska arbetsläger bli en del av ”arbetslinjen” i framtiden?

.
Media: DN1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 svar på ”Visar Ungern vägen?

 1. Fas 3 är väl bara en variant av detta, bedriv en politik som skapar massarbetslöshet för att sen använda de utslagna som gratisarbetare och varnande exempel för de som kan tänkas opponera sig mot den förda politiken. Det skrämmande är att det vara S, Mp och V som 2002 ändrade socialtjänstlagen så det öppnades för sk ”work fare” i Sverige.

  Flatheten och tystnaden mot hur Romer behandlas i EU:s östra delar har hela tiden visat vart det är på väg. Tystnaden i media är närmast total om effekterna av den extremistiska nyliberal politiken i många av de östra delarna.

  Den förda nyliberala extremistpolitiken i Baltikum beskriv som en framgångssaga fram till finanskris krashen. Nu är man på gång igen och beskriver den katastrofala hanteringen av krisen som en framgångsaga. Fullständigt bisarrt. Japan beskriv som ett fullständigt misslyckande. Japan som har bibehållit allmän hög levnadsstandard, allmänna utbildningssystem och sjukvård mm, över hela den sk kristiden har Japan haft klart lägre arbetslöshet än både USA och EU, det finns nog många i t.ex. USA som skulle velat ha en sådan kris.

  Margot Wallström kampanjar för EU inför folkomröstningarna i Frankrike och Holland 2005

  – Trots detta [nazisternas utrotningspolitik mot Judar] finns de som i dag vill kassera den överstatliga idén. De vill att EU ska gå tillbaka till det gamla mellanstatliga sättet att sköta saker. Jag säger att dessa människor borde komma till Terezin (Theresienstadt) och se vart den gamla vägen leder.

  I SvD artikeln som jag sökte upp för att citera Wallströms tal kallar de Theresienstadt för ”det judiska ghettot”, men allmänt betecknas det jus som koncentrationsläger. Troligen ett försök att släta över dem svenske EU-politruken.

 2. Men vad är det ni klagar på? Det låter ju närmast som kommunism!

 3. Vi klagar över världens tillstånd där det finns alltför många träskallar som du.

Lämna ett svar