Upprorets vindar – Håkan Blomqvist föreläser i Göteborg

,

.

 

Upprorets vindar sveper över världen.

I Mellanöstern reser sig folken mot sina förtryckare, i väst protesterar Occupyrörelsen mot kapitalismen samtidigt som rasism och främlingsfientlighet ökar.

För hundra år sedan började den ryske revolutionären Leo Trotskij att formulera sina tankar om revolutionen och socialismen. Vilken betydelse har hans idéer och politiska gärning för dagens politiska händelser?

.

.

Inledare är historikern Håkan Blomqvist.
Fika och bokbord.

Göteborg
11 februari 14:00
Annedalsgården, Carl Grimbergsgatan 52 i Annedal

Välkomna!

Arr: Socialistiska Partiet, tidskriften Röda Rummet, Internationella Socialister, Avanti, Marxistarkiv och Ordfront

,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I media: GP1,

2 reaktion på “Upprorets vindar – Håkan Blomqvist föreläser i Göteborg

  1. Sällan jag är inne på er blogg numera, så jag missade ovan nämnda föredrag – hade varit intressant att höra på vad sätt ett trotskistiskt förhållningssätt har att ge dagens människor. Vad jag vet var Leo Trotskij förvisso lika spränglärd som sin kumpan Lenin, och liksom denne en av de värsta slaktare historien känner till!
    Han var förvisso inte den förste att utan samvetsbetänkligheter slakta sina landsmän, och inte heller den siste. Historien är, för att citera Leo Tolstoj, en ändlös krönika av brott och dårskaper.

    Ni kanske kan räta ut frågetecknen för mig. På vad sätt platsar Trotskijs idéer i det moderna samhället? Och skulle vi gagnas av en trotskistisk världsordning?

    Personligen avhåller jag mig från hyllningar till en man med blod ända upp till armbågarna.

  2. Ja, Martin. Det var spännande och intressant. Din historieuppfattning verkar skrivas med boulevardpressens löpsedelsspråk så du hade ändå inte missat något. Det var för svårt för dig.

Kommentera