Vårvinter

.

.

I naturen har förlossningsarbetet med att att föda fram sommaren kommit i gång.

Vi har fått njuta av en av dessa befriande, nästan förföriska vårvinterdagar.  Även labradoren Freja, som annars trivs bra med snö och is, har sträckt ut på gräsmattan och lapat i sig lite sol.

.

.

 

När tjälen väl bet sig fast i januari fick vi en möjlighet att rensa upp kring en bäck  i en åkerkant som vuxit igen. Rötter av björk, al, asp och sälg trasar sönder dräneringen så att starret håller på att ta över betesmarken. När jag fällde en sälg hittade jag det här vackra fågelboet. Det klarade fallet och smällen i marken tack vare att det hade frusit fast.

.

.

Tre timmervagnar med lövvirke blev det. Trettio löskubik som kom hem till vedbacken nu innan tjällossningen och det årliga sammanbrottet för vägen. Nu får vi vänta minst en månad med tyngre transporter.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I media: DN1,DN2,SVD1,GP1,SVT1,AB1,GP2,

Kommentera