Skär guld med täljkniv – stora vinster I brittiska välfärden

.

Även i Storbritannien har girigheten tagit över delar av välfärden. Privatiseringen skulle på samma sätt som i Sverige ske under idealismens flagg med kooperativ och medkännande duktiga lokala läkare. I stället skär nu enskilda guld med täljkniv genom att ta ut stora vinster ur den skattefinansierade välfärden.

Bara den här veckan blev fem familjedoktorer mångmiljonärer när de sålde vidare den läkarstation som de tagit över vid en privatisering. Det var hälsogiganten Care UK som tog över och klippet för de fem läkarna blev 48 miljoner pund.

.

.

Socialdemokraterna i Labour varnar försiktigt för att vinstuttagen ska pumpa ut de skattemedel från företagen som är avsedda för patienterna. ”När den privata sektorn tar över vårdcentralerna får vi en farlig blandning av medicinska och ekonomiska motiv”, konstaterar Labours skuggminister för hälsofrågor Jamie Reed.

Samtidigt skär den konservativa regeringen i rasande takt ner på resurserna överhuvudtaget. I går meddelades att 24 – 30 stycken vårdcentraler dit man kan ringa direkt ska läggas ner och 750 anställda ska bort. I bakgrunden sker samtidigt enorma vinstuttag och otroliga uttag av löner i de delar av verksamheten som redan privatiseras.

Kampen mot vinst i välfärden och girig nyliberalism går över alla gränser…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I media:

3 reaktion på “Skär guld med täljkniv – stora vinster I brittiska välfärden

  1. Ja, så är det Martin. Men med huggsår i ryggen lär det skifta. Vår uppgift är att skiftet går till vänster!

  2. Man skyller bekvämt på alliansen men det är Socialdemokraternas aktiva och passiva medgivanden som bär den stora skulden till privatiseringarna och förskingringen av den gemensamma välfärden. Folk tror gott och dom sviker. Folk tror fortfarande gott och dom sviker igen. Hur länge kan detta fortsätta?

    Jag har i.a.f. sagt stopp. Ändra inriktning eller far åt….

    Obama i Amerika har förstått bättre och följer nu folkets vilja och höjer skatten för de rika. Det är något som vi dessvärre inte kan förvänta oss här av arbetarförrädarna som i flera fall gärna själva stoppar fingrarna i syltburken.

Kommentera