Slagskott mot idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth

.

Vi var många som storknade av förtjusning över Fredrik Petterssons straffläggning med slagskott rakt upp i krysset på Kanadas kasse i det VM som begav sig. Nu skjuter sportkommentatorn Niklas Wikegård lika hårt mot idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth och Stockholms moderata finansborgarråd Sten Nordin. Värt att läsa även för dem som brukar hoppa över sportsidorna. Här saxat från Aftonbladet:

Tre Kronor hyllades i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Efteråt delade Niklas Wikegård ut en känga mot idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth.

– Det är så jävla paradoxalt att man står där och hyllar för en idrottslig prestation, men i Stockholm finns det fan knappt några möjligheter överhuvudtaget, säger han.

Idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth, 57, och Stockholms finansborgarråd Sten Nordin, 57, höll tal till Tre Kronor när VM-guldmedaljörerna hyllades i Kungsträdgården.

Men Niklas Wikegård, 49, menar att politikerna i stället borde fokusera på bättre förhållanden för idrottsklubbar och idrottsutövare i Stockholm.

När Adelsohn Liljeroth själv ska röra på benen

byter hon säkert om hemma på Strandvägen…

– Det är idrottsministern och något statsråd från Stockholm som pratar om att det här (VM-guldet) är stort för hockeyn och idrotten – och så vet man att i Stockholm, där alla har samlats, är det katastrof; för lite idrottshallar, för få idrottsanläggningar överhuvudtaget. Idrotten har ingenstans att vara. Det är idrottens u-land som Stockholm har blivit.

”Pissiga omklädningsrum”

– Det är så jävla paradoxalt att man står där och hyllar för en idrottslig prestation, men i Stockholm finns det fan knappt några möjligheter överhuvudtaget. Barn, ungdomar och elit trängs i pissiga och slitna anläggningar och omklädningsrum, vilket kommer slå tillbaka mot hockeyn så småningom. Då blir det inga VM-guld.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 svar på ”Slagskott mot idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth

  1. Inget får hindra våra skattesänkningar.

    Hej hopp, mera fart i skatteparadisen 🙂

    mvh
    Moderat

  2. Inte är ett B-C-VM något att hurra så mycket för. Alla vet ju att om det varit ett ”riktigt” VM så hade alla lagen kommit med sina bästa spelare och då hade en medalj verkligen varit något att hurra över!!

    Bra att Wikegård vågar säga ifrån innan han blivit förhandsgranskad! Stockholm har ju halverat anslagen till idrotten.

Lämna ett svar