”Ensam mot Amerika” – Ge Edgar Snowden en fristad i Sverige

I natt tvingade Frankrike, Portugal och sedan Italien det bolivianska regeringsplanet med president Evo Morales att ändra sin resrutt och nödlanda i Wien. USA misstänkte att Edgar Snowden fanns ombord och har uppenbart sagt till sina partners i Europa att tvinga fram en inspektion på flygplatsen i Österrike.

Trots högröstade protester från EU:s regeringar om USA:s systematiska avlyssning av deras egna politiska finrum är det få eller kanske inga länder som är beredda att ta emot den man som vågat berätta om det mest omfattande spionage som världen skådat.

”Ensam mot Amerika” skriver tyska Der Spiegel och nattens händelser visar med vilket ursinne USA jagar Snowden. ”Detta är ett attentat mot president Morales liv”, förklarade Venezuelas utrikesminister Elias Jaua. ”Det handlar om en stor aggression, brutalt, otillständigt och ociviliserat från en del av EU:s regeringar”. Equadors dito säger att det som hänt är ”förnedrande och visar på paranoian hos de ansvariga länderna”.

Uppenbart är Rysslands Vladimir Putin, den förre säkerhetschefen, inte heller ett dugg intresserad av att hjälpa en avhoppad före detta kollega. ”Om Snowden tror sig vara människorättsaktivist och vill fortsätta med det kan han inte stanna i Ryssland”, heter det.

Sveriges utrikesminister skiter i vad husse gör…

Samtidigt jamas det på politikernas catwalk i Almedalen.  Självklart bekänner sig alla där, med svansarna lyfta, att de är hängivna demokratianhängare. Här får de då en gratischans att visa lite civilkurage:

Ge helt enkelt Edgar Snowden en fristad i Sverige!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

En reaktion på “”Ensam mot Amerika” – Ge Edgar Snowden en fristad i Sverige

  1. Pingback: Övergrepp mot Evo Morales | Svensson

Kommentera