Ett sista skall från Vita husets bandhund…

 Ett sista gläfsande från den person, vilken amerikanska ambassadören otacksamt kallade ”en medelstor hund som tror att han är stor”. Nu ger ändå Vita husets bandhund i svenska utrikesdepartementet, Carl Bildt, ifrån sig ett sista skall för att kanske ändå uppmärksammas lite ”over there”. Ingriper personligen och förbjuder att det alternativa nobelpriset traditionsenligt delas ut i hans (UD:s) vackra gamla Arvsfurstens palats på Gustav Adolfs Torg i Stockholm. En sorts jobbsökan kanske…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 svar på ”Ett sista skall från Vita husets bandhund…

 1. Inte för jag har något förtroende för den kommande regeringen men det ska bli jäkligt skönt och slippa Carl Bildts provocerande yttranden i Svenska folkets namn.

  Vad som ska komma nu är oklart för mig och det enda jag riktigt säkert vet är att missnöjet var valets största vinnare.

  Sverige är inte längre socialt sammanhållet, det finns inte längre någon landsomfattande statsbärande kraft. Det som finns är en demokratur dikterad från det usa-kontrollerade maktcentrat i Stockholm som håller svenska folket i ett järngrepp genom tv-apparater i nästan vartenda hem utom möjligen mitt för jag tröttnade rejält på den hjärntvättande propagandan och slängde tv-n på soptippen för tio år sedan och det är inget jag ångrat en enda sekund….

 2. Undrar vad Sverige och Bildt kallas i Moskva? Det är ju faktiskt lite mer närliggande.

 3. Nu saknas statsbärande parti. Sossar ledda i nosgrimma runt manegen av mp kan aldrig axla den manteln. Jag skulle föredra sossar utan mp´s fördumnings-grimma.

  Det känns bra utan statsbärande parti, men jag är inte helt säker på att det är bra. Staten har sån tyngd i svensk ekonomi, om staten börjar fatta tillväxtfientliga beslut drabbas de under vattenlinjen omedelbart av översvämning. Man kan ju alltid skylla på kapitalismen, men det hjälper ju ingen i en situation där ingen efterfrågar ens arbetskraft och staten via skatt tvingat upp priset livets nödtorft.

  Var och varannan dag rekommenderar Klas Eklund mfl att man jämnar ut momsen, dvs höjer den på mat. De är inte nöjda med hus och bilransonering, de fattigaste ska ha problem med maten också. Vi åt morotsbaserad paj igår till middag, det var rätt gott och säkert nyttigt, men i kylskåpet ligger lyckligtvis billigt lamm också. Miljöskatt på det? Nej tack.

  Du tänker ju aldrig längre än näsan räcker; några moderater blev av med jobbet. Sverigedemokrater anställdes istället. Förbättring?

 4. Hur folket röstade är kanske nåt för dej m.fl. och tänka på?

  Det verkar bli fler som inte tänker längre än näsan räcker.

  I vart fall utanför 08-området….

  Det är helt fel att all makt centraliseras till Stockholm.

  Makten borde i stället spridas runt i Sverige och då skulle arbetstillfällena jämnas ut och de sociala spänningarna minska men det här är tyvärr omöjligt med fortsatta påtvingade marknadsanpassningar reglerade från Stockholm på initiativ från USA och England. Och det spelar ingen roll om det är socialdemokrater eller moderater som tar strupgreppet för det är ändå samma elände.

Lämna ett svar