Kollaps för Expressen – Smaklös ”Lit de parade” för Ulf Nilsson

En av den svenska liberalismens mediala, alltid pålitliga, korsriddare, Ulf Nilsson, skriver i dag den mest skamlösa krönika jag har läst på år och dag. Värre än mycket av det värsta näthatet på exempelvis sverigedemokraternas  Avpixlat. Krönikan är lika okunnig som fördomsfull. En smaklös  ”Lit de parade” för en åldrig  journalist som inte ville, och inte ser, för att travestera Jan Guillou senaste romantitel.

”Den vite mannen har med bössan i hand gjort världen bättre”, hävdar han  och minns förmodligen i ett töcken sina pojkboksdrömmar om hur den vite mannens cowboys och kavalleri  tillsammans med samarbetsmannen Hjortfot och Bibeln besegrade de hedniska, grymma indianerna.  

Massakern i Wounded Knee

Expressen måste givetvis ta avstånd på ledarplats. Bara att låta honom gå på plankan. Exit! Annars är det en kollaps för tidningen anspråk på att vara en plattform för antirasism.

För övrigt om jag inte minns fel var Hitler en vit man som gav sig ut med inte bara ”bössan i hand” utan stod för ett ännu ofattbart försök till en industriell utrotning av en hel folkgrupp, Europas judar. Självklart gjorde de vita männen och kvinnorna samma sak med indianerna i Syd- och Nord-Amerika. Men inte i den industriella skalan. För att inte tala om kung Leopold av Belgien som ”med bössan i hand”, hade ihjäl direkt och indirekt uppåt 7-10 miljoner svarta afrikaner. Han hade privatiserat statens koloni det dåvarande Kongo och gjort den till personlig egendom för att på snabbaste sätt kunna öka avkastningen och det egna ”vinstuttaget” som det heter numer.

Att sedan de reaktionära kleptokraterna i arabvärldens oljeländer är bland det vidrigaste i politisk värld som vi har skådat i modern tid har inte en stavelse med detta att göra.

Minns för övrigt den historiska bilden av europeiska missionärer i Kina som likt IS visade upp sig med en bild på ”lyckad jakt” på hedningar. Troféerna, halshuggna, kinesiska barbarer,  radade de upp framför sig med den vite mannens gevär över axeln.

 

4 svar på ”Kollaps för Expressen – Smaklös ”Lit de parade” för Ulf Nilsson

 1. Det är bra ni håller koll på den här människofientliga idelogin som styr hela västvärlden och som gör att det blir elitens och de rika fåtalets välde som lurar och smörjer folket med vackra ord om demokrati och mänskliga rättigheter.

  Men folket har tröttnat och söker sig nu tillbaka genom nationalismen när socialdemokratin fjärmat sig från folket och istället vänt sig till liberalismens guldgossar, etablissemang, kapitalister och oligarker. Dock tycker jag att dom svenska sossarna börjar rätt bra men det är ändå allt. Vi får se hur det blir. Jag har läst lite nu i den statliga liberalmedian hur det gick till med Juholt i s och att partiets ledning betraktade honom som en risk vilket dom skrev flera gånger. Partiet var då i ett väldigt kritiskt läge vilket de poängterade men de skrev inte vad Juholt utgjorde för någon risk.

  Juholt var en folkets man så det kan inte varit en risk för partiet men ändå säjer man inte vad risken bestod i utan istället medvetet undanhåller läsaren det. Dom som skriver är inte ärliga utan levererar istället hyckleri och halvsanningar och det dom kallar yttrandefrihet blir istället rena propagandan. Det är så man kan spy åt att.

  Därför känns det som socialismen numera som ett dött lik i Europa men som jag konstaterat tidigare så får man vända sig till latinamerika och öst, ja Ryssland, Kina m.fl. för att få se fungerande folkdemokratier i verkligheten som kan ta upp kampen mot enväldet som brukar benämnas med demokrati och mänskliga rättigheter.

  Därför är då med glädje jag ser Bolivias socialistiska regering vinner fria öppna och demokratiska val överlägset och därmed trycker tillbaka utsugarväldets kolportörer.

  http://www.msn.com/sv-se/nyheter/utrikes/morales-g%C3%A5r-mot-seger-i-valet/ar-BB8T4YC

  OT

  Mycke har regimen förstört och raserat i östra Ukraina men det börjar se bra ut nu när folkrepublikerna har stått emot attackerna (ATO) och kan börja arrangera egna fria demokratiska val i de nya folkrepublikerna Donetsk och Luhansk helt fria från den facistoida västkontrollerade marionettregimen i Kiev. Fast kanske inte alla ändå… Den tillsatte presidenten och chokladkapitalisten Porroschenko verkar åtminstone vara en halv länk till den mycket närstående grannen Ryssland och det skiljer sig ganska mycket ifrån de andra i den demokratiskt valda kuppregimen där man helt öppet i parlamentet (rada) utesluter socialister med flåbusar, slagsmål och knutna nävar.

  Jag tror donbass kan tacka ryssarna för det och länge leve Ryssland, Kina, Latinamerika m.fl. som kan motverka det förtryckande liberala enväldet över hela vår jord och som dom gärna och ofta kallar demokrati och mänskliga rättigheter.

 2. Jamen kolla själva här…

  De numer liberala svt68 pk-media säjer själva att det inte finns nån vaccinering mot socialism eller medicin mot konservatism alltså är det liberala samhället det enda friska allt annat är sjukt.

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/generna-kan-paverka-hur-du-rostar

  Lär dig hata Ryssland, lär dig hata Kuba….
  Det är bara elände i Vitryssland och Lukashenko är en diktator
  Friheten finns i väst där allt är bäst.
  Lär dig älska marknad och privatiseringar.
  Nedgång i ekonomin är bara naturliga rörelser.
  Så det kan du glömma för det är alltid sämre i Ryssland
  Känn dig fri och opåverkad.

  http://swedish.ruvr.ru/2014_10_08/photo-Nere-vid-Moskvaflodens-rand-1945/?slide-1&fullscreen

 3. Läste för nån dag sen att det *fattiga* Kuba skickar 500 läkare för att försöka stoppa den fruktansvärda ebolasmittan som härjar i Afrika.

  Det ”rika” liberala Sverige skickar tio läkare och sedan länge standard allmänt gällande åsikt är att man ska hata Kuba för det är en kommunistisk diktatur samtidigt som random media förtiger Kubas initiativ mot ebolan.

  Är det här som kallas demokrati, mänskliga rättigheter och yttrandefrihet?

Lämna ett svar