Vänster i Israel

En röst i mörkret.

Så länge det höjs röster mot förtryck och orättvisor finns det hopp. I Israel är det inte många röster som höjs mot landets politik i de sedan 1967 ockuperade områdena. Men de finns där, även om de är få.
En av de mest aktade och högljudda bekämparna av den zionistiska kolonialismen heter Michael Warschawski. Sedan slutet av 60-talet har han oavbrutet stått upp för palestiniernas rättigheter i de ockuperade områden och i Israel.
Göte och jag har haft privilegiet att träffa Michael vid ett flertal tillfällen och kan räkna in honom bland våra personliga vänner. Det krävs mod att säga Nej i Israel. Det modet har Michael och det har alltid varit hans kännemärke.
Här under kan ni lyssna till ett videoklipp som Alternative Information Centre spelat in med honom. AIC är till stor del Michaels verk och det fyller en viktig roll i spridningen av alternativ analys av och information om utvecklingen i Mellanöstern.
AIC hittar du på följande länk; AIC

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna ett svar