Hatar Gud Facebook ?

Al-Fatahs nyfunna fundamentalism.

.

Hans brott är att ha sagt -Jag är Gud. Nu hotas han av livstids fängelse. Nej, det är inget dåligt skämt och nej, det handlar inte än en gång om iranska mullors fanatism.
En ung man på Västbanken fick en dag nog av den religiösa fanatism som allt mer blandar sig i politiken och det världsliga livet. Eller så blev han knäpp och tog sig verkligen för Gud. I vilket fall sa han sig vara Gud och lät alla läsare av Facebook ta del av hans hemlighet.

.

Gillar Gud internet?

.

På Västbanken regerar den Palestinska Myndigheten med bistånd av USA och Israel. Al-Fatah som är den dominerande komponenten i PM har en stolt historia av sekulär nationalism och har alltid hållit religionen utanför politiken. Men den 26-årige Walid Husayins bloggande blev för mycket för PM. Inte för att han kritiserade islam och profeterna och uttalade ateistiska idéer. Det har sekulära ledare av al-Fatah inget speciellt emot. Nej, Walids skriverier störde därför att cirka 70 000 personer över hela arabvärlden besökte hans blogg. PM ”tvingades” gripa in för att stilla alla upprörda krav på hämnd och straff för Walids ”hädelse”.
Walid greps den 31 oktober av PMs säkerhetspolis i den lilla staden Qalqiliya där han arbetade i sin fars frisörsalong. Nu riskerar han livstids fängelse för att ha ”hädat” de heliga skrifterna. Muslimska ledare i staden kräver att han ska avrättas och hans familj anser att han ska hållas inlåst resten av livet för att deras heder ska återupprättas.
En trist historia som visar hur mycket vatten som runnit under broarna sedan al-Fatah reste det nationella motståndets flagga i kampen för ett fritt Palestina, fritt inte bara från den israeliska ockupationen utan också fritt från religiöst förtryck. Nu använder sig al-Fatah, Abbas och PM av religionen för att behålla sin privilegierade plats i det palestinska samhället.

.

Om Gud finns det vet han inte. Men vad som krävs för att behålla makten det vet han.
-Kritik av intellektuella svagheter i religiösa texter kan bara mötas med förtryck, fängelsestraff och avrättningar, säger den radikala palestinskan Zainab Rashid i en kommentar till anhållandet av Walid.
Kvar återstår för Abbas, al-Fatah och PM att låta den ”palestinska rättvisan” avgöra om Gud hatar Facebook eller om det bara är Hans självutnämnda uttolkare som hatar det fria ordet.

.

Media; GP1,DN1,SVD1,SSD1,GP2,DN2,SVD2,GP3,

Bloggare: Jinge,Svensson,Röda Malmö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 svar på ”Hatar Gud Facebook ?

 1. Pingback: Kritisera islam? Se åtminstone till att du inte är muslim för då….. | Israel i Sverige

 2. Att diskutera religion är som att jaga en svart katt i ett mörkt rum och katten är inte ens kvar.
  Att diskutera Gud är som att jaga en svart katt i ett mörkt rum och katten är inte ens kvar samtidigt som man skriker
  ”Jag har den!”

 3. Hej Benny !

  Trevliga funderingar du har. Man kan lätt själv spinna vidare i tankar om maktens berusning. Här hemma tycks Mona Sahlin ha insett att det är bättre att sitta hemma vid en mysig brasa med en trivsam pension än att stå och frysa i blåsvädret. Eller ……………. ?

  MVH / Wassen

 4. Hej. Jag har aldrig brytt mig om varken religion eller politik utan har alltid varit av den uppfattningen att bägge konstilationer styrs av organiserade yrkeskriminella. Vad jag inte förstår är alla dessa invandrare som står på våra gator och torg och skriker stoppa Israel, stoppa den etniska rensningen av kristna i Irak etc etc..vad jag undrar är hur då? Sunni har alltid hatat Shia, Araber har alltid hatat Judar, Islam har alltid hatat Kristendommen och vise versa. Så länge hatet (religion) finns hur skall man kunna ändra på någonting överhuvudtaget och varför skulle vi i Sverige ödsla energi på denna dödfödda uppgift?

 5. Pingback: Jinge.se » Var ska (S) begravas?

 6. Lasse,
  Jaghåller inte med dig om likhetstecknet mellan religion och hat. Läs om Marx’s texter om religionens roll i samhället. De är mums för intellektet.
  Det är inte ens sant att judar och araber ”alltid hatat varandra”. I århundraden levde de två sida vid sida i både Mellanöstern och i Spanien i ett fruktbart utbyte av kultur och vetenskap.

Lämna ett svar