Revolutionären Salem Khalf Assabsabi mördad av Assad

De revolutionärt socialistiska krafterna i Syrien är små. Men deras deltagande i kampen är av stor betydelse som motvikt till den religiösa extremism som en minoritet av milisgrupperna står för. Tyvärr blir de också offer för diktaturens våld. Här under hyllar den Revolutionära vänstern en kamrat som mördades i en av Assads fängelshålor. För oss på bloggen känns Salems död tung och vi instämmer i hyllningen av honom.

”Vår kamrat dog i Säkerhetstjänstens källare i Damas.

Född 1960.

Avslutade sina studier vid Institutet för Kommunikation 1980.

Gift och far till fyra barn: Ashraf, Aysir, Ayhem och Aktham

Två av barnen, Ashraf och Aysir, arresterades för fyra månader sedan. Efter tre månader släpptes Ashraf medan Aysir hölls kvar. Han är fortfarande fängslad.

Vår kamrat Salem anhölls den 14 april (2012) av militärens Säkerhettjänst i stället för hans son Ayham i syfte att Ayham skulle låta sig tas till fånga. Salem överläts till enhet 215 i Damaskus. Den 19 maj förvärrades hans hälsotillstånd snabbt i en håla avsedd för 800 fångar där dagliga dödsfall väntar.
Det började med migrän, sedan paralyserades höger hand följt av en generaliserad förlamning och näsblod. Hans medfångar ropade efter fångväktare då de trodde Salem var döende. Men vad tror ni hände? Vakterna överöste honom med slag, han tappade medvetandet och dog inom en halvtimme kvällen den 19 maj 2012. Hans kropp har inte lämnats ut.

Ära i all evighet åt vår kamrat och åt Syriens alla martyrer.

Skam och vanära för mördarna.

Revolutionära vänstern (Syrien)”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar