Var bor de fattiga?

I dag slår DN upp var de rikaste i landet bor. Danderyd, Täby och Lomma hamnar inte förvånande i topp. Där bor många av de miljonärer som DN nu säger utgör 1/6 av landets befolkning. ”Vi” är 1.6 miljoner miljonärer. Snart finns det bara miljonärer. Med lite mer inflation kanske vi blir 2 miljoner miljonärer till hösten. Men vänta lite. Vad sker med resten av vårt avlånga lands medborgare? Längst ned i artikeln vaknar DNs skribent upp och inser att över hälften av befolkningen har knappa 25 000 kronor i finansiella tillgångar. Vem var det som pratade om ”ägarkultur” och arbetarklassens försvinnande? Med knappt 2 månaders reserver tvingas alltså över hälften av den vuxna befolkningen att dagligen sälja sin arbetskraft. Annars står familjen snabbt på bar backe. Det är arbetarens lott. Inte att räkna miljoner. På sista raden kommer DN plötsligt ihåg att 2.2 miljoner svenskar inte har några finansiella tillgångar alls. Så var bor alla fattiga? Inte i Danderyd. Inte i Täby och inte heller i Lomma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Lämna ett svar