Bojkotta internationella författarfestivalen i Israel

AIC, (Alternative Information Centre) i Israel manar alla att aktivt verka för en bojkott av den internationella författarfestival som går av stapeln i Israel bara tre dagar efter 60-årsdagen för proklamerandet av den Israeliska staten 1948.

-Det är inte rätt att Israel kan fortsätta att förneka mänskliga och nationella rättigheter för det palestinska folket, att hålla Gaza i ett dödligt grepp, att offentligt förneka Israels internationella politiska åtaganden och bygga ytterligare bosättningar i östra Jerusalem och på Västbanken medan israeliska författare och kulturpersonligheter samtidigt hedras med besök av internationellt berömda författare. Det måste sägas högt och tydligt till det Israeliska samhället att det inte kan agera helt ostraffat gentemot det palestinska folket och ändå fortsätta att åtnjuta internationella privilegier och hyllas som en laglydig stat, skriver AIC i sin uppmaning till bojkott.

Intressant?
Bloggat om Israel och Palestina: Svensson, Jinge, Rawia Morra,
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Ett svar på ”Bojkotta internationella författarfestivalen i Israel

  1. Heja på !

    Roligt att få läsa om sanningar som sällan kommer fram.

Lämna ett svar