Se upp – kolet kommer.

På miljökonferenser och galamiddagar finns ingen politiker eller representant för energiindustrin som inte skryter över vad som redan görs för att minska utsläppen av växthusgaser. I det verkliga livet ser situationen helt annorlunda ut. Med oljan uppe i 120 dollar per fat planeras redan byggandet av nya kolkraftverk i Europa. Det känns nästan overkligt, som ett kafkadrama, men det är tyvärr sannt. Italien, Tyskland och Storbritannien med flera andra länder ska inom kort bygga nya kolkraftverk. Planerna för de kommande fem åren är att det ska byggas 50 nya kolkraftverk vilka kommer att vara i drift fem årtionden. En mardröm som tyvärr är sann om ingen säger nej. Elbolagens ”experter” säger att med ny teknik kommer det att vara ”rena kolkraftverk”. Det är en medveten lögn. Visserligen medger dagens teknik att minska kolkraftverkens utsläpp av sotpartiklar och andra agressiva gaser. Men när det gäller utsläpp av växthusgasen koldioxid är det knappt någon förbättring alls jämfört med äldre kolkraftverk. Kolet är den smutsigaste energikällan som finns och förblir så oavsett vad elbolagens ”experter” lovar. Idén att de nya kraftverkens utsläpp ska kunna lagras i Jordens innandöme existerar ännu bara på experimentstadium och ingen normal ingenjör kan i dag lova att det är en teknik för framtiden.

Hela projektet att på nytt sattsa på kolet visar att när kapitalets vinstintressen kommer i kläm då får andra hänsyn stryka på foten. Det politiska etablissemanget i EU som redan under lång tid pekat finger mot både USA och KIna är inte ett uns miljövänligare när det kommer till kritan. Bara en gobal folkrörelse kan sätta stopp för borgerliga politikers och kapitalägarnas blindgång in i den totala miljökatastrofen.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 svar på ”Se upp – kolet kommer.

  1. Pingback: Deras sak är också vår! « Trottens Betraktelser

  2. Pingback: Kärnkraften är inget alternativ

  3. Pingback: Miljöpartiet väljer den borgerliga vägen | Svensson

  4. Pingback: In i den politiska värmen | Subversio

  5. Pingback: Trottens Betraktelser » Deras sak är också vår!

Lämna ett svar