Federley – krokodiltårar och smink för att dölja sveket

En sådan operett. Fredrick Federley går gråtmild upp och pratar om sin mamma, rättar till slipsknuten och accepterar sedan en uppgörelse vars innebörd är att man pudrar näsan på regeringens FRA-förslag. Sminket – lite kontrollmekanismer – där all verklig insyn givetvis är utesluten. På så sätt kan Federley och de andra borgerliga uppstickarna rösta för masskontrollen utan att tappa sina ansikten. Sminket ska dölja sveket.

krokodil

En glädjande nyhet är däremot att de två svenska förbanden av Nordic Battle Group läggs ner. Sedan 2007 har fem nordiska länder försörjt 2 800 elitsoldater, som stått beredda att i EU:s namn sättas in var som helst i offensiv strid. För alla arbetande människor har det bara i Sverige kostat 1 miljard kronor i skatt att ha dessa jägarsoldater på ständig stridsfot…

Varför ska Sverige delta i olika nykoloniala projekt. Skulle man pressa Reinfeldt och Sahlin i en regelrätt utfrågning så är jag övertygad om att de inte har en aning om vilka intressen Sverige egentligen stödjer i norra Afghanistan. Skulle man säga Norra alliansen och Iran skulle de förmodligen bli helt förvirrade. Sak samma med den militära insatsen i Tchad. Reinfeldt och Sahlin har naturligtvis ingen aning om vilken stam och regim vi stödjer. Där är Sverige för att försvara Frankrikes ekonomiska intressen och det kostar 300 miljoner kronor bara i sommar. De enda ”skarpa insatser” man gjort – är dessutom bara att bevaka den egna utrustningen mot stölder. Det kanske också är det bästa man kan göra…

Dagens kriser och konflikter uppstår snabbt och tar inte hänsyn till nationsgränser.

Nordic Battle Group avvecklas innan den hunnit vecklas ut. Bra det.

I andra media:EXPRESSEN,SVD,GP,

I:DN,AB,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 svar på ”Federley – krokodiltårar och smink för att dölja sveket

  1. Pingback:   FRA, 1984 och välfärdsslakten — Mullvaden

  2. Pingback: Ryggradslöshet och demokratisk centralism | Proletärbella

  3. Pingback: Sveket fullbordat | Svensson

  4. Den är bra .Krokodilen,Han får mycket i dag den lille Federlay och partikamraten som står upp i TV.Förstår han inte att han är politiskt DÖD.Det fanns en byggnadsarbetare,Liberal som hette Ture Königsson,Riksdagsman för Folkpartiet Göteborg.
    1959 stod riksdagen inför valet att Sätta i gång ATP.115-115 ,höger-vänster.Valet slutade 115 vänster-114 höger.
    Ture la ner sin röst.Och det fick han fan för,jag vet inte om han blev utfryst eller slutade.Hopnom kommer vi äldre i håg i dag.Men vem kommer i håg centerns clowner då.Federly kan ju alltid öppna en salladsbar

Lämna ett svar