Ulrika Messing: Varför bara klirra kristall? Varför inte flygbladsutdelning?

På direkten!

Fantomen, eller den Vandrande vålnaden är snabb som blixten. Vi kanske inte

alltid hänger med. Men här  ger vi snabba, korta svar eller ser saker på vårt sätt.

Ulrika Messing säger sig lämna politiken för gott. Familj och jobb tar all tid. Märklig syn på politik för att komma ifrån en socialdemokrat. Skulle alla som arbetar och har jobb sluta med politiskt arbete blir det inte många kvar som kan bära rörelsens fanor. Bara de arbetslösas skara, de i vårt berömda utanförskap, samt överbetalda anställda i parti, stat, landsting och kommuner. Helt enkelt ett arbetarparti utan en enda arbetare. Men det är nog den nakna sanningen.

Messing lämnar inte många fotspår efter sig i historien. Mest blev hon känd för att som infrastrukturminister ge sin nuvarande man, miljardären Torsten Jansson, generösa statliga bidrag. Jansson, den Jansson som är känd för att helst dundra runt med sin koldioxidglada Ferrari F50. ”Den är råare” än Enzon tycker han. Kanske var det Ferrarins knallröda färg som mest lockade Messing till det äkta ståndet?

Som infrastrukturminister prioriterade hon inte kollektiva transportsystem, trots att hennes chef Göran Persson rullade ögon varje gång han fick in orden ”Det gröna folkhemmet” i sina tal. I stället satsade hon på krigsmaterielexporten.. Vad nu vapenhandel egentligen har att göra med vår infrastruktur? Under hennes ledning ökade vapenexporten rekordartat och Sverige kunde inta en nionde plats i världstoppen. År 2000 månglade Sverige vapen för 4.4 miljarder. År 2005 var siffran hela 8.6 miljarder…

Som hängiven medlem i arbetarpartiet under lång tid kanske Messing kunde fortsätta med politiken i andra former. Flygbladsutdelning? Spring i trappor och tjat med andra som jobbar och har familj? Medlemsmöten? Bössinsamlingar, insändare, uppvaktnigar av lokala makthavare? Ja, uppgifterna vore oändliga.

Men i stället klirrar hon kristall med glasmiljardären Jansson.

När det gäller politiken säger vi frid över hennes och arbetarpartiets minne.

Sen eftermiddag läser jag att Ulrika Messing blivit missförstådd av Smålands-Posten. Hon är kvar i partistyrelsen det år hon har kvar. Hon avsåg bara riksdagsarbetet.

Hur det blir med flygbladen och trappspringet, samt alla medlemsmöten, återstår att se…

Ulrika, varför bara klirra kristall med Jansson? Varför inte flygbladsutdelning?

I pressen: DN1,AB1,SVD1,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar