Carl Bildt: FRA,fula fiskar,fiskare och fiskaffärer…

FRA ska övervaka hela folket. Tråla all e-information….

Under veckan som gick vi fick se ett häftigt gräl mellan Carl Bildt och SVT:s chef Morgan Olofsson om vad den förre egentligen sagt om FRA och Sveriges samarbete med diktaturer i Rapportredaktionens dokumentär: ”FRA-tre bokstäver som skakade Sverige”. Nu har Morgan Olofssons fått backa, i den semantiska delen, alltså det faktum att Bildt kanske inte avsåg FRA utan bara den svenska säkerhetstjänsten i stort när han sa att Sverige köper och säljer information i lag med diktaturer.

Men samtidigt beklagar Olofsson att den semantiska frågan fått skymma avslöjandet att en regeringsrepresentant öppet sagt att Sverige samarbetar med diktaturer. Alltså att det sker byten, köpslagan och handel med svensk säkerhetsinformation med allsköns diktaturer.

Kanske fångar man då en ful fisk…

Vad Bildt menat är att FRA bara fångar fula fiskar, kanske i form av e-mejl från en politisk flykting som kommit till Sverige från diktaturens Egypten. Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST, lämnar sedan över dessa till Egyptens Central Security Forces ( för säkerhets skull med 350 000 anställda! ). I utbyte kanske MUST sedan får veta mer om de svenskpalestinier som reser till Gaza.I nformation som sedan svenskarna säljer till diktaturens Jordanien och som tack för en klapp på hjässan från CIA…

Att FRA övervakar alla svenskar, alltså fiskar information, är ingenting att oroa sig för eftersom det är MUST som sedan säljer den.

Är det någon som känner sig tryggare efter detta klargörande?

Som sedan MUST säljer över disk till någon diktatur…

I pressen:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar