G2-möte i Ale Fjäll

G2-möte i Ale fjäll.

I veckan höll bloggen Kilden&Åsman sitt årliga stabsmöte i en undandragen lokalitet för att i lugn och ro, under omfattande säkerhetsåtgärder, besluta om den närmaste framtidens publicistiska agenda. Vi är bara två i staben så ingen annan än vi själva tar beslut om bloggens politik och eftersom vi ju är lika långa behöver vi inte likt Nicolas Sarkozy bekymra oss över om någon är huvudet högre på familjefotot.

Som för alla G-möten är det familjefotot och menyn som är viktigast. Så även under G2-mötet i Alefjäll. För att lätta på stämningen hölls mötet under mindre strikta former ,utan slips- och kavajtvång. Ingen Berlusconi var med så inga call-girls syntes till.

Däremot lades det ned mycket arbete på utspisningens kvalitet. På öppningsmiddagen serverades inget mindre än stekt kummel med nyplockad King Edward och grönsallad. Mums, tyckte deltagarna. Sen visade bloggmästare Kildén hur smöret ska fräsas för att färsk strömming ska bli till flundra.

Dagen efter fick smaklökarna något att njuta av- kokt värmlandskorv med äkta pepparrotsås och King Edward igen, naturligtvis.

Som under alla G-möten med självaktning måste det naturligtvis ges möjligheter till avkoppling och fysisk aktivitet. För att ligga rätt i tiden fanns det därför tillgång till ett ekologiskt Friskis&Svettis. Vår belgiskplacerade bloggmästare, Åsman, prövar här hur det att att bygga muskler i harmoni med naturen  och dess kretslopp. Inga eldrivna löparband här, minsann.

Till mötets avslutning hade traktens facklige gigant, kamrat Johansson,  bjudits in för att under gemytliga former diskutera ett framtida klassamarbete. Kan LO kan vi. Här vilar inga hämningar. En viss skillnad är dock att vi samarbetar inom vår egen klass…

För att riktigt sprida avundsjuka och träta bland deltagarna på väg till G20-mötet i Pittsburg bjöds det hos oss på varligt hemlagat rotmos med fläsklägg. Efter den gastronomiska höjdpunkten somnade deltagarna trots att läggen serverades med bara rent källvatten. Nu var det inte så noga eftersom alla viktiga problem redan var avklarade.

Mötet avslutades utan att en slutdeklaration antogs och toppmötets betydelse för framtiden kan diskuteras. Det kommer att nog tävla med G20 om intighet för mänskligheten.

Den som däremot verkligen gladdes över att mötet avslutats var Freja, chefen över G2s vaktstyrka.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar