Fackliga ledare fängslas i Iran

Skicka din protest nu!

Jag får ett larm om nya övergrepp mot fackliga ledare vid en stort statligt sockerraffinanderi i södra Iran. Ett agroindustriellt komplex där tusentals arbetare arbetar och ofta förvägras de mest elementära rättigheter. Nu har en domstol dömt sex fackliga ledare till fängelse. Deras enda brott var att i spetsen, för den från staten oberoende fackliga organisation som bildades 2007, leda en strejk. ”Regimen är helt klart ute efter att krossa fackföreningen”, säger IUF i ett pressmeddelande. IUF är den Internationella Fackliga Federationen för Livsmedelsarbetare och denna har nu startat en onlinekampanj för att få de fackliga ledarna frisläppta.

SKICKA DIN PROTEST TILL AHMADINEJAD: Klicka här!

Bilden är från en strejk 2007.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I pressen:

Ett svar på ”Fackliga ledare fängslas i Iran

  1. jag krever att dem fängslade fackliga aktivister i Iran frisläps omedelbart

    Farhad Shabani
    LIvs i Svergie

Lämna ett svar