Moderaternas arbetslinje – stämpla inte ut före dödsbädden

Stämpla inte ut

-före dödsbädden!

Allt hade gått så bra för Christina Husmark-Pehrsson. Hennes departement hade riktat in sig mot ”fusket” med våra sjukskrivningar och sjukpensioner och hon riktigt kände att det var medvind i opinionen.

Men med nyår inpå knuten. Nu då människor i tusental skulle utförsäkras. Då gick allt åt skogen och hon trampade ner sig rejält. Djupt, djupt.

Det var det här med att döende cancerpatienter skulle tvingas till att söka heltidsjobb som gick fel. Upprörda läkare slog larm och vi fick se skakande TV-reportage om hur regeringens straffar svårt sjuka människor.

”Arbetslinjen” innebar att döende människor skulle arbeta ända fram till dödsbädden. Kanske stämpla ut några dagar innan begravningen…

Borgerlig media – som på ledarplats applåderat kontrareformerna – tvingades att ta in absurda nyheter om att ”Svårt cancersjuka ska inte tvingas till arbete” och i dag skriver Christina Husmark-Pehrsson och hennes kompanjon i regeringen, Sven Otto Littorin, en debattartikel i Svenska Dagbladet med den urskuldande rubriken ”Syftet är inte att straffa sjuka”…

Men visst är det så. Det där med ”att det fuskas med sjukskrivningar” har bara blåst bort – för tillfället. Medvinden i opinionen har vänt till motvind. Den bild vi får av Husmark-Pehrsson är en kall, obarmhärtig människa utan empati och förståelse för svårt sjuka medmänniskor.

Dessutom gör hon en Maud. På samma sätt som näringsministern gjorde med Vattenfall väljer nu socialförsäkringsministern att skylla på andra. Hon har minsann inte gjort något fel. Det är dom anställda på Försäkringskassan som gjort allt galet.

När man är så korkad är det bra att F-kassans personal ger svar på tal:

– Vi tycker att hon försöker skylla ifrån sig och inte tar ansvar för regeringens politik. Det är ett opportunt beteende när det blåser kallt, säger Siv Norlin, som representant för F-kassans 8 500 anställda. Vi har bara följt lagen.

Ja, visst blåser det kallt. Kallt som sjutton. Christina Husmark-Pehrsson och Sven Otto Littorin har fastnat i sin egen dynga. Vintern är snart här och det är bara att hoppas att de fryser rejält. Helst fryser fast. Vilket de lär de göra så länge som de inte svarar på Siv Norlins begäran om en offentlig ursäkt för påhoppen på F-kassans alla anställda.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,DN1,,AB2,AB3,AB4,SDS1,AB1,SVD5,

Bloggare: Jinge, Svensson,Röda Lund,EttHjärtaRött,RödaGöinge,RödaMalmö,RödaLidköping,

2 svar på ”Moderaternas arbetslinje – stämpla inte ut före dödsbädden

  1. Pingback: Skyll er själva « Röda Lund

  2. Pingback: Behjärtansvärda diagnoser – sortering av sjukdomar « Ett hjärta RÖTT

Lämna ett svar