Mörkermännens parad

Krig mot slynglar och slöjor?

.

Det har blivit ett klassiskt knep att ta till när makten känner sig trängd och ifrågasatt. Plocka fram en syndabock, häng ut den till beskådning och hetsa fram hat och intolerans. Med lite tur fungerar det perfekt och de verkliga problemen hamnar i bakgrunden.

Jan Björklund har på nytt testat metoden. Sist ville han tvinga på alla invandrare en språktest. Nu har han hittat ett bättre slagträ. Det bör lagstiftas om förbud mot slöjor i skolorna, tycker ministern. Vad han egentligen menar är att bärande av burka och niqab inte ska vara tillåtet i skolan, vare sig för lärare eller elever.
Men… stopp. Hur många människor handlar det om? En handfull i hela landet? Eller ett par till? Ska det behöva lagstiftas om tio personer? Naturligtvis inte. Och dessutom finns det redan regler och anställningsvillkor som kan lösa en eventuell konflikt mellan skolan och en helbeslöjad elev/lärare.
Men det är mycket mera effektivt att prata om slöjor i allmänhet. Allt från en vanlig sjal till burkan dras då över samma kam för att amalgamet ska bita. Rikta ilskan och samhällskritiken mot den ”udda” personen i samhället så kanske ”hederliga” skattesmitare, finansbovar och andra fifflare i maktens omgivningar får vara i fred.

.

Vad gömmer Björklund under sin burka?

Jan Björklund har dock sin överman i Frankrike – Nicolas Sarkozy. Den invandrade ungraren har gjort ”säkerheten” på gator och torg till sin specialitet. Så till den grad att Le Pen helt hamnade i bakgrunden i det senaste presidentvalet. Med krisen, den ökade arbetslösheten och den pressade levnadsstandarden plus alla mondäna skandaler och skatteaffärer har Sarkozy dock gått kräftgång i opinionsmätningarna det senaste året. Och i regionalvalen bekräftades Le Pens segeråtertåg.
Samtidigt har Sarkozy politik för kamp mot brottsligheten visat sig vara ett fiasko. Hans seger i presidentvalet över Ségolène Royal vanns till stor utsträckning på ett löfte om hårda tag mot gatuvåldet.  Aggressioner och våld mot enskilda personer har ökat med 16 procent mellan 2003 och 2009. Det är inget som han kan glänsa med.

Därför kom romernas upplopp i Grenoble som en gåva ifrån ovan. Rambo kavlade upp skjortärmarna och i ett tal i Grenoble chockade han en stor del av Frankrikes befolkning.
-Ett franskt medborgarskap ska kunna tas ifrån varje person av utländskt ursprung som med berått mod satt en polis, militärs, gendarms eller en myndighetspersons liv i fara.
Första artikeln i landets konstitution lyder: ”republiken garanterar alla medborgares jämlikhet inför lagen oavsett ursprung…”.
Men vad är en lag då man heter Sarkozy eller Bush eller Blair. Sarkozy utspel är så grovt och uppenbart rasistiskt att till och med högerfilosofen Bernard-Henry Lévi gick i taket och visade upp lite av sin flagnade färg model-68. I en artikel i Le Monde den 4 augusti slår han stenhårt mot Sarkozys öppna flirt med extremhögerns teser om invandring som brottslighetens huvudkälla.

.

BHL går hårt fram med Sarkozy flört med mörkermännen i Nationalfronten.

BHL frågar sig i hur många generationer man är av utländskt ursprung. Jämlikhet inför lagen innebär att man endera är fransk medborgare eller inte. När man väl fått medborgarskap finns det inte två kategorier medborgare – en som man kan ta ifrån medborgarskapet och en som man inte kan, skriver Lévi.
Och den som bara har franskt medborgarskap vad blir den personen om det tas ifrån honom? Ex-fransman? Statslös?  Av bara farten hävde presidenten, konstitutionens försvarare, också ur sig att  föräldrar som inte kan hålla koll över sina ”busfrön” ska kunna dömmas till upp till två års fängelse för deras brott. Därmed bryter Sarkozy också mot  den grundläggande  rättsliga principen att man inte ska dömas för en annan persons handlingar. Det är uppenbart att  Lévi inte kommer att få något svar på sina frågor eftersom Sarkozys sväng ut i dyn på högerkanten bara har tre syften.
Ett  – vinna tillbaka röster från Le Pen. Valkampanjen inför presidentvalet 2012 har börjat.
Två  – avleda uppmärksamheten bort från skandalerna kring arbetsministern Woerths skattefiffel med miljardärskan Bettancourt.
Tre  – splittra protesterna från de arbetande och ställa arbetare med utländskt ursprung mot ”äkta” fransmän.
B-H Lévi stormar också mot att Sarkozy utropat ”krig mot slynglarna”. Vadå krig?, frågar han. Det är polisens arbete att bemöta kriminalitet. Inte arméns. Är förorterna ”fiendeterritorium” eller fransk mark?

.

Media:DN1,DN2,SVD1,SVD2,AB1,GP1,DN3,GP2,Expressen1,Expressen2,AB2,AB3,DN5,DN4,SVD3,SVD4.SVD5,SVD6,

SVD5,SVD6,

Bloggar; Jinge,Svensson,Alliansfritt Sverige,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

15 svar på ”Mörkermännens parad

 1. Feghet inför islam är påtalig. Man törs inte opponera sig mot isalmisterna. Kvinnor som täcker hela sin kropp från topp till tå och vars män har ”svart” skägg , kännetecknar den mest konservativa falangen av islam. Det är just den falangen som hotar kvinnor i Turkiet, I Afghanistan , I Gaza , i Iran och Irak mfl.

  Lärare i Sverige påstår inför media att det är inga problem… Det finns tusentals lärare som anser det som ett problem! Det är obehagligt, sorgligt och besvärande att kunna acceptera detta förtryck. ”Kvinnor är vackra och ska skyddas från att andra män ser dem.” Kvinnan är mannens egendom. -Svenska kvinnor är ute på gator och torg i kort ,korta kjolar och högklackade skor, för att hetsa männen…. Kvinnor i väst vill inte föda barn… Europa håller på att avfolkas… men vi muslimer föder många barn och kan rädda Europa.
  Precis så sa en islamistisk kvinna till mig i ett samtal om kvinnors frihet.

  Vem står upp för dessa kvinnor, i den så kallde demokratin? Många, många önskar inget högre än att få bli fria. Att slippa manspersoner som bevakar dem konstant och rädsla för mord om de skulle drista sig till olydnad. Tänker någon på deras barn son föds i Sverige i en demokrat. Vilken frustration, se dettta fria land där även flickor får bada och cykla med bara ben. Vi vet inte vad som händer med dessa barn om de orkar se frihet runtomkring sig och själva vara i ett fängelse mentalt sett. Påtvingad en lära som de ärvt av fadern.

 2. Hej
  Självklart hoppar ni på det här tåget. Mer relevant är väl att ta upp vad rasism är, och den omvända omvända rasismen – vad den innebär. Vad gäller slöjor och burkor att dölja sitt hår hud ögon har biverkningar på oss som inte klär oss i detta. Att ge ett leende till en man från landet bortom där visa hår eller hud eller kombination. Ger pojken – mannen tron att ta sig vissa friheter. Och eftersom detta hänt mig mer än en gång så är min övertygelse att dessa tyger är grunden till en mycket dålig kvinnosyn. Förmodligen går det här uttalandet att vända till att jag är rasist, men NEJ det är jag inte utan värnar om människans frihet. Jag anser att rasism ska diskuteras och att frågan om vad som är rasism ska ses över. Vi skryter om ett mångkulturellt samhälle och en invandrarpolitik som är human. men det är för mig rent NONSENS SNACK. Välkommen in och läs mina påståenden och hur jag upplever skar och ting.

 3. Mdamz och Kerstin,
  I stort håller jag med er om all kritik ni riktar mot den extrema (och mndre extrema) islamismens syn på kvinnan som en egendom som ska skylas över.
  Men nu handlade ju inte min blog om det den här gången. Jag bara attackerade politiker (Björklund och Sarkozy) som röstfiskar med ”radikala” förslag till lagar som bara kommer att förvärra situationen och stimulera till intolerans och rasism. Jag är helt enkelt emot en lagstiftning mot att bära vissa klädesplagg. Jag tror inte att det hjälper de kvinnor som tvingas att bära burka eller naqba. Vad gäller vanliga sjalar är det ju inget att diuskutera över huvud taget. I så fall ska alla Indiens kvinnor också förbjudas att bära sjal eller gamla damer i Sorsele. För annars är det inte själva bärandet av sjal som bestraffas utan att någon bär den av religiösa skäl. Och vad ska vi säga åt de gamla damerna i Vadstena kloster? Jag tar upp dessa till synes krystade exempel för att visa på att gränsdragningen vid en lagstiftning blir godtycklig. I Belgien har exempelvis parlamentet antagit en lag som bötlägger den som skyler sitt ansikte på offentlig plats. Belgarens tycke för skämt har naturligtvis redan ställt lagen i löjets skimmer. Vad ska jultomten göra med masken under JUlkommersen? Ska karnevalen i Binche förbjudas? Lagstiftarna fick snabbt gå ut med förklaring om att det fanns många ”kulturella” undantag till lagen. Vilka undrade vänstern? När polisen nästa gång använder tårgas mot en demonstration är det då förbjudet att skyla ansiktet med en näsduk?
  Så för att summera: Jag är emot att religion används till att ursäkta kvinnorförtryck. Jag är ännu mer emot att politiker använder det religiösa förtrycket som slagträ i den politiska debatten. Och jag tror inte på lagstiftning i ämnet.

 4. Du har fel, Mörkermännen är fäderna, bröderna, farbröderna till dessa kvinnor som ställer krav på deras kläder, Som indirekt och direkt hotar lärare, skolan, om de inte dessa tar ansvar för familjens ”Heder”, Förtyck av kvinnor är fortfarande förtryck även om man lindar in det i kultur och religion.

 5. Fia,
  Mitt svar till Mdamz och Kerstin gäller också för ditt inlägg. Jag har som sagt inte den minsta sympati för någon form av kvinnoförtryck. mne det var inte det jag skrev om.

 6. Eftersom det är tillåtet att gå maskerad, om
  man påstår att man är muslim, är det alltså
  fritt fram för alla, att uppträda offentligt i
  mask.
  Man kan ju påstå att man är muslim och då
  är maskeringen okej. Tex på banken !

 7. Åke,
  Nu stämmer ju inte ditt resonemang. I Sverige i dag är det tillåtet att gå ”maskerad” på gatan och andra offentliga platser. Men inne på banken frågar kassören/skan efter ditt legg och kollar med ditt ansikte. Visar du inte upp det får du ingen service. Vilket är helt normalt. Men det ändrar inte att du får gå klädd ur du vill, förutom naken.

 8. Klart att Björklund och hans franske kollega är populister av sämsta sorten, som med attack mot en detalj som till vissa delar kanske kan tyckas legitimt framställer man underförstått en större grupp som syndabockar. Björklund kan här surfa på den lilla debatten som för ett tag sen var om de islamaktivisterna som gick på förskollärarutbildning. Där var då en del på vänstersidan som menade att typ burka inte skulle vara ett problem i denna verksamhet. Jag har dock svårt att tänka mig att jag skulle inskola mitt lilla barn tillsammans med människor jag inte kan se vem de är och sen lämna över ansvaret för mitt barn till dem.

  Den personliga friheten att gå klädd hur man vill ska naturligtvis inte lagstiftas bort men det är inte det samma att det i alla sammanhang är OK att gå klädd hur som helst.

  Men om man inte har egna åsikter om olika saker utan hela tiden ska förhålla sig taktiskt till motståndarna och mest agera reaktivt och inte drivande hamnar man lätt i återvändsgränder. Ibland verkar det som en del (inte denna blogg) har svårt att ha flera bollar i luften och både fördöma Fp-populismen och vara kritisk till dessa konservativa religiösa företeelser. De konservativa kristna har gärna surfat på detta. Många av de kristna potentaterna ställde sig på Khomeini sida i Rushdieaffären, så även en del vänster. Som om det skulle vara OK att utfärda dödstraff för lite litterära spekulationer om Muhammed och Islam.

 9. Ser att jag för börja underteckna mina kommentarer med annat än bara förnamn. Får fundera ut något.

 10. är det inte bättre om dom är nakna än dom där vedervärdiga slöjorna, kuligare för oss kåtingar hehe

 11. Pingback: Jinge.se » Wikileaks vinner på knock?

 12. Jag är övertygad om att det kraftigt ökade våldet mot kvinnor i Sverige har att göra med smygsislamiseringen av vårt land. När en allt större del av den kvinnliga befolkningen bär slöja/burka minskar respekten för de kvinnor som väljer att inte göra det med ökad utsatthet som följd.
  Sverige har idag fyra gånger så många våldtäkter per person som våra nordiska grannländer.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flest-valdtakter-i-sverige_2803683.svd

 13. Klas,
  Det alll tilltagande våldet mot kvinnor i Sverige är en del av det allt våldsammare samhället och det är i första hand den berusade Svensson som slår sin kvinna. För det behövs ingen fantasiislamisering av samhället.
  Att det ökade antalet våldtäkter skulle utföras av muselmaner finns det inga belägg för alls. De är bara produkten av dina egna fördomar och ”övertygelser”.

Lämna ett svar