Livni fnyser åt FN

Tzipi Livni en ulv i fårakläder.

.

Internationella media brukar framställa Kadimas ledare Tzipi Livni som den resonabla motpolen till israeliska hökar som Avigdor Lieberman.
Det finns inte minsta fog för denna beskrivning av den förre utrikesministern Lipni. Det är inte för att hon säger sig vara för en tvåstatslösning som hon ska rangeras in i ett radikalt bås. ”Bibi” Netanyahu är också för en tvåstatslösning, säger han.

Tidningens Haaretz rubrik i går onsdag 6/10
Om någon tvekade om Lipnis politiska hållning bör hennes avspisning av FNs generalsekreterare Ban Ki-moon häromdagen räcka för att förstå på vilken kant damen hör hemma.
-Varje internationell inblandning i Israels militära operationer är oacceptabla, snäste Livni av generalsekreteraren med vid ett möte i New York 6 oktober. Livni anklagade FN för att lägga sig i Israels interna angelägenheter genom att starta en undersökning av angreppet på Ship to Gaza.

.

-Lägg dig inte i våra affärer.
Om FN inte får blanda sig i Israels ”militära operationer” då kan man fråga sig vad FN får göra och vad det ska vara till för nytta? Svaret är naturligtvis att Israel, som USAs skyddsling, inte anser sig lyda under internationella krigslagar och avtal. Lika lite som USA. Krigsdomstolen i Haag är nog bra bara den pysslar med brott i Afrika eller på Balkan, men fan ta den om den vågar lägga sin näsa i blöt i USAs krig eller Israels krigsbrott i Gaza och på Västbanken.
Det är Tzipi Livnis budskap till världen. –Följ ni era internationella lagar och avtal. Vi stoppar upp dem där de hör hemma.
För att dessutom visa sitt totala förakt för FNs stadgar krävde Lipni av Ban Ki-moon att han skulle förbjuda Irans diplomater att tala inför FN.
-Vi gör vad som behagar oss. Andra ska hålla käften i församlingen, är den israeliska järnladyns budskap till världen. Likt den amerikanska militären undersöker Israel sina egna brott.

.

Brott på internationellt vatten utreder Lipni själv.
-Israel undersöker självt vad som skedde med Ship to Gaza, det räcker gott, sa Lipni.
Vi bestämmer själva vad som är brott mot internationella lagar och avtal är det budskap som hon ger till omvärlden.

.

Media: DN1,DN2,SVD1,SSD1,DN3,SVD2,

Bloggare; Jinge,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

12 svar på ”Livni fnyser åt FN

 1. Har världen vaknat äntligen?
  Icke-judar ska avkrävas lojalitet….

  Redan på 70-talet har en avkomma av blandäktenskap inte varit israelisk medborgare, om modern var icke-judisk!
  Det har inte ens FN fattat.

 2. Kan någon fatta att detta får fortgå?. Hela västvärlden tillåter dessa sionister bygga vidare på sitt stor israel utan att NÅGON ens höjer handen. Ett tamt ”fy då” är vad man möjligen orkar/vågar trycka ur sig.
  SKAMLIGT!

 3. Claes N*

  Med detta ”stor Israel” menar du mellanösterns minsta land, både till yta och till befolkning. Ett land som ständigt fått stå ut med arabiska anfall, med mål att krossa den JUDISKA staten. Det är verkligen på tiden att ett sådant förslag presenteras, även i Sverige. Nog borde det vara en av de grundläggande skyldigheterna, att visa lojalitet mot det land som tagit emot en.

  Jerry*

  Varför ljuger du? Det räcker att ha en judisk far eller morförälder för att bli Israelisk medborgare, även personer som endast har någon judisk vän är i princip garanterade Israeliskt medborgarskap, därav antalet ryssar i Israel.

 4. Bäste Alex,
  Det tillhör inte ovanligheten att in inkräktare och ockupant får stå ut med att bli attakerad. Det ombända vore sensationellt! Minsta land! herregud det finns inte mer än ca 15 miljoner judar på hela denna planet. De bor dessutom inte speciellt tätt. Jämfört med hur tätt Palestinierna nu har packats ihop av Israelerna så lever Israelerna med gott utrymme. Bättre än Holländarna tex. Ta sen med hur vattentillgången fördelas i området så borde det stå klart för alla klarsynta personer vem som suger ut vem. Du behöver bara gå in på Google earth för att se var gränserna går och vilka områden Israelerna snott åt sig. Om du nu inte är färgblind också och inte kan se skillnaden på på vissen GULBRUN mark och frodande GRÖNA områden! Avslöjande satelitbilder bäste herre!

 5. Pingback: Israels utrikesminister Avigdor Lieberman har en märklig demokratisyn « Röda Berget

 6. Claes N
  Det bor endast 6 miljoner judar i Israel och 1 miljon
  araber. Västbanken är större än själva Israel. På endast 5 procent av Västbanken bor det Israeler som är judar. Gaza är nu fritt på judar. Jordan vars majoritet är palestinier förbjuder judar. Många av de sk palestinierna härstammar från närliggande arabiska land. Befolkningstätheten i Gaza beror också på födelseantalet bland befolkningen.

 7. Israel är mycket mindre än 1 procent av MÖ. Israels 22 arabiska grannländer har valt att inte integrera palestinier, att ge dem medborgarskap eller elementära rättigheter. De valde att skapa flyktingläger för att de inte ville se en judisk stat i MÖ.

 8. Det är inte sagt att den miljon palestinier som bor i Israel ska utvisas, men som medborgare skall de visa lojalitet mot Israel. De kan inte verka för att ombilda Israel till en stat utan judar, liksom övriga 22 muslimska
  arabiska stater i MÖ.

 9. Tzipi Livni vill ha en 2 statslösning för att Israel kan inte överleva som stat med palestinsk majoritet.

 10. Eva,
  Du fortsätter som vanligt att blanda samman lojalitet med Israel och lojalitet med Israel definierad som ”en domokratisk judisk stat”. Det senare är en definition som automatiskt gör alla icke-judiska minoriteter i landet till en andra klassens medborgare. Och vad innebär det att ”svära lojalitet” med den ”judiska steten” som Lieberman kräver? Innebär det något utöver vad medborgare i vilket land som helst förväntas göra i förhållande till staten, det vill säga betala skatt, lyda de lagar som exitsrera osv? Sett till att den arabiska minoriteten som bott i Israel i 100-tals år redan nu behandlas som andra klassens medborgare undrar man vad det ska bli om LIebermans version segrar.
  Bakom idén ”en judisk demokratisk stat” ligger som många oppositionella israeler själva säger en plan för etnisk diskriminering av landets araber och beduiner.

 11. Eva är dåligt informerad.
  Judar är medborgare i de flesta arabiska länderna flest i Iran. Där minimerade i sin existens på samma sätt som araberna i Israel. Fri religion utan förföljelse men underkastade den rådande och dikterande religionen. Vill israelerna verkligen att omvärlden ska betrakta Israel som ett lika fundamentalistiskt religiöst korkat land som Iran? Borde inte Israel istället arbeta för att garantera en sekulär stat och istället prioritera det personliga skyddet för religionsfrihet och inte statens? Var det inte skyddet för juden som var huvudmotivet då FN tog beslutet att bilda staten israel, inte skydd av en rasistisk sionism. Israels rädsla för att demokratin skulle ge muslimerna övervikt kan lösas genom en konstitution som garanterar ett sekulärt statsskick med borgen från omvärlden.

 12. Det är intressant att Israel skall vara en stat för judar och inte ett mångkulturellt samhälle.

  Judiska organisationer och media i Nord Amerika och Europa har intensivt drivit frågan om liberala invandringslagar och minoritetslagstiftning samt propagerat för den mångkulturella ideologin i länder där de själva befinner sig i minoritet.

  Naturligtvis skall kristna organisationer köpa upp alla media i Israel och propagera för det mångkulturella paradissamhället i Israel, där alla människor oavsett etnicitet, språk, kultur, religion, medborgarskap skall ha rätt att bo. Sverige och övriga Europeiska länder kan då exportera alla judar och muslimer till Israel för att bidra till utvecklingen.

  Eftersom det inte finns några svenskar eller svensk kultur så finns det naturligtvis inga judar och judisk kultur, inga araber eller arabisk kultur, det är bara en konstruktion. Genom att alla raser blandas så får vi slutligen en ny brungul ras, Homo Sapien Globalis, då kan alla nationsgränser upphöra, FN styra hela världen och rasismen upphör eftersom det inte finns några raser, alla ser lika ut, har samma globala ideologi. Det här är ett samhällsprojekt som alla socialister borde älska att ta sig an, det rasfria, religionsfria, fredliga och globala samhället som skall påbörjas i Jerusalem. Vilken underbar framtid.

Lämna ett svar