Carl Bildt som terrier. Urban Ahlin som knähund.

.

Vi är bara i början på december och räven raskar redan över isen. Det är bistert och SJ  lär inte vara uppe på banan igen förrän det slaskar.
Det politiska vinterlandskapet är däremot inte lika fruset. WikiLeaks håller uppe temperaturen.
USA:s ambassad fångar verkligen Carl Bildt på kornet i sina rapporter. ”En mellanstor hund som har attityden hos en stor hund”.

.

Lakeland Terrier Picture

.

Bildt måste få låtsas att han spelar i den högsta ligan och USA:s egna intressen måste framställas som om de egentligen handlar om Sveriges eller EU:s trovärdighet. Det är så dragspelet ska låta om man ska charma vår utrikesminister, menar ambassadens högste tjänsteman Robert Silverman i sina rapporter.
Bildt skäller, men bits inte.
Värre är det med Urban Ahlin som är socialdemokratins talesman i utrikespolitiska frågor.
Uppenbart en knähund som inte ens skäller. Han lägger sig på rygg. Redan på dörrmattan i ödmjuk underdånighet.

.

.

Olle Svenning i Aftonbladet säger att han ”länge velat bli upprorsledare mot Palmes utrikespolitik”. Men att han ”nu måste sortera bland sina lojaliteter”.
Vore det inte klädsamt om varje tilltänkt ny partiordförande i det socialdemokratiska partiet fyllde i en liten enkel blankett där man beskriver sin syn på ekonomi, skatter, privatiseringar, grön omställning, kriget i Afghanistan mm. Det var Mona Sahlin som utsåg Ahlin till utrikespolitisk talesman. Uppenbart utan en djupare diskussion i partiets ledning.
”En enkel varudeklaration” om man så vill.
Då behövde inte WikiLeaks berätta om hur det verkligen går till.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

I pressen: SVD1,SVD2,SVD3,SVD4,SVD5,DN1,DN2,DN3,GP1,GP2,GP3,GP4,AB1,Expr1,DN4,Expr2,AB2,AB3,DN5,SVD6,GP5,GP6,SVD7,

SVD8,

Bloggare: Jinge,RödaMalmö,Svensson,

8 svar på ”Carl Bildt som terrier. Urban Ahlin som knähund.

 1. Vi som gjorde kungen en tjänst på hyfsat hemliga positioner på 60-talet, fick en mycket god inblick i det utrikespolitiska hyckleriet. Samarbetet med USA inom det försvarspolitiksa var i praktiken mycket intimt men förnekades officiellt (neutralitet, alliansfrihet, mm). Överenstämmelsen mellan retorik och praktik har blivit bättre under senare år.

 2. Pingback: Jinge.se » En kattbloggning igen…

 3. Pingback: Hycklande sossar | Svensson

 4. Hur skulle han kunna vara en stor vovve? Landet han företräder ligger vid polcirkeln och har färre invånare än förorterna till en amerikansk storstad. Det finns inte fysisk täckning ens för ”mellanstor”. Han företräder Sverige, en välskött dvärg, den enda med eget stridsflygplan. Chihuahua måste vara viktklassen.

  På 60-talet hade Sverige ett försvar. Hyckleriet är således betydligt större numera, vi har inte en teoretisk chans till motstånd mer än ett par timmar. Avrustningen har placerat oss i Nato, omgivna av Nato på alla kanter. Förhandlar vi med Nato ? Så konstigt, de är våra grannar…

  För att påminna om en detalj; det befästa fattighuset hundra gånger så stort som oss föll ihop som ett korthus för tjugo år sen, de har skrotat 11 av 12 strategiska atomubåtar och förlorat alla satellitstater, och har mindre militärbudget än ett vanligt Natoland som tex Frankrike. Det var när SSSR hotade oss vi hade något att välja på, försvara oss eller inte. Nu väljer vi att inte försvara oss, för det finns bara Nato kvar. Våra gamla kompisar.

 5. Urban Ahlin verkar vara en glappkäft av guds nåde, klara han överhuvudtaget av att hålla käften och inte pladdra som om han hade mundiarré när han kommer i närheten av en imperietjänsteman.

 6. U A har bara en sak att göra Lämna det
  parti han till hör osedan hålla tyst. Fy för en
  sådan ”talesman”.

Lämna ett svar