Fackets representant bakom avskeden i Skövde

.

Jag har tidigare skrivit om hur Volvo Powertrain i Skövde på ett svinaktigt sätt avskedade tre arbetare. Nu visar det sig att det var en förtroendevald från Verkstadsklubben på plats som satte dit sina arbetskamrater. Han tog en skärmdump på Facebook av sina ”vänners” och medlemmars snack på nätet och gick sedan till företagsledningen med sitt ”bevis”.
Jag har varit med om mycket facklig svek. Från byråkrater i fackets ledning. Men detta är nog det mest sanslösa som jag varit med om. Öronen trillar av och ögonen faller bort.
Värre skitstövel har vi sällan sett.

.

https://i0.wp.com/lh5.ggpht.com/_hFyIVHLPW40/TSSDYaebvxI/AAAAAAAAF04/zEUYmHg3MdY/ifmetall469_199497b.jpg?resize=584%2C347

.

Bollen ligger hos Metalls ledning
Ett svek nu är ett svek mot alla oss medlemmar

.

Jag vet inte hur facket i Skövde ser på det hela. Men eftersom man fram till i dag spelat med och varit mycket lågmält i sina kommentarer förväntar jag mig inte ett dyft.
Däremot är det uppenbart att bollen nu ligger hos Metalls ledning. Förut har dess ordförande Stefan Löfven sagt om affären att Volvo skämmer ut sig.  Nu gäller det att inte skammen ska hamna på hans eget bord. Dags för att omedelbart lyfta bakarna uppe på kontoret och agera. Först och främst för de tre som avskedats. Sedan gentemot förrädaren i våra egna led. En arbetskamrat  – och facklig representant – som springer med skvaller till en företagsledning för att inkassera lite beröm och en klapp på axeln – för att sedan få sina arbetskamrater avskedade . Han hör inte hemma i Metall.
Uteslut fähunden omedelbart!

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

I pressen: SVD1,GP1,

7 svar på ”Fackets representant bakom avskeden i Skövde

 1. Vilket rövhål till förtroendevald.

  Hur är en människa funtad som besvärar sig med att göra affär av detta?

  Lojalitetsplikten är väldigt långtgående. I princip ska man sätta sin arbetsgivares intresse framför sina egna.
  Anders Elmer, advokat och expert på arbetsmarknadsrätt
  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/skriv-inget-du-inte-skulle-saga_5844179.svd

  då kan man förmoda att den där basen hade ”lagen på sin sida” när han typ sa att lojalitetsplikten mot företaget går före anställdas akut sjuka och döende mödrar.

 2. Själv tycker jag att det är betryggande att det finns personer med stor erfarenhet av livet och arbetslivet som skriver denna viktiga blogg.

 3. LO-klubbarna är sig tämligen lika oavsett bransch. SIF/Unionen har ju av tradition varit rätt gula, men nu tycks LO ha tagit över den rollen genom sina av företagen köpta förtroendevalda.

  Märkligt förresten med fackföreningar som sväljer detta med användningen av bemanningsföretag rakt upp och ner, det kan ju knappast ligga i de fastanställda medlemmarnas intresse.

 4. Det enda rätta metall gjort i detta. De tre har ju under en tid uppfört sig för jävligt mot arbetskamraterna. Sanningen finns och den som söker kommer att finna den.

 5. Avskedad för att han sagt: – Volvo är ett dårhus!
  Tänk om alla prinsessor på ärten chefer i de olika Volvoföretagen fått reda på vad man verkligen säger på verkstadsgolvet. Då hade man fått – efter alla avskedanden – klappa ihop, i brist på arbetskraft.

 6. ”Facket är packet !”
  så går snacket
  från man till man,.
  Nåt bra rim till jag icke fann. 😉

Lämna ett svar