Egyptens ödestimmar.

Kontrarevolutionens avskyvärda ansikte.

.

-Satans mördare, skulle Olof Palme ha sagt.

-Jag är oroad och manar till besinning, säger Carl Bildt.

Så stack då kontrarevolutionen upp sitt fula tryne. Efter talet i går kväll och attacken mot demonstranter i Alexandria i natt av organiserat avskum, säkerligen organiserade av Mubaraks säkerhetspolis fanns det anledning att vänta sig att en organiserad brutal kontrarevolution skulle slå till i Kairo också.

De ”demonstranter” som närmade sig Tharirtorget i en samordnad rörelse under förmiddagen var väl förberedda. Att Mubarak och Suleiman ligger bakom de brutala attackerna på demonstranterna som befinner sig på torget är uppenbart. Redan ett ögonkast på de stora affischerna med Mubaraks foto som avskummet bär visar att förberedelserna gjorts i NDP , Mubaraks parti. Tryckta plakat med texten ”30 år av stabilitet, 9 dagar av kaos” säger allt om vilka som organiserar blodbadet.

Varje demokrat, varje socialist, varje humanist, varje människa med känsla för rättvisa och solidaritet med förtryckta folk måste kräva av den svenska regeringen att den agerar med alla tillgängliga medel.

Solidaritet med den egyptiska revolutionen.

Ned med mördarregimen.

Ned med mördaren Mubarek.

.

Media;DN1,DN2,SVD1,SVT1,SVT2,SVD2,GP1,GP2,GP3,GP4,SVD3,VG1,

Bloggare: Björklund,RödaMalmö,

9 svar på ”Egyptens ödestimmar.

 1. Igår skrev jag bland annat ”Det som nu händer är fantastiskt.”
  Men nu kan det bli en KATASTROF på grund av blodbad!

  Armen har lovat att inte skjuta på demonstranter, men nu när det finns även pro-demonstranter så KRÄVER anti-Mubarak demonstranter att armen skall ingripa mot pro-demonstranter……

  2 februari 2011 17:04

 2. Pingback: Peak oil delvis orsak till upproren « Hållplats Hådén

 3. Pingback: Žižek skriver om revolutionen i Nordafrika | Röda Lidköping

 4. Hej Benny o Göte!”
  I all hast, vad tror ni – i februari 1917 sveptes Tsaren (Mubarak) bort av massiva protester och strejker. Den ryska borgerligheten hade ingen lösning på varken regeringsfrågan eller Rysslands enorma ekonomiska och politiska problem, (Egypten och arabvärlden idag, Egypten i det internationella kapitalets bojor). Den Ryska arbetarklassen var liten men stark; organiserade sig i sovjeter; Lenin deklarerade Aprilteserna, all makt å Sovjeterna, i oktober löste den ryska arbetarklassen den svåra politiska krisen genom att ta makten. Mellan februari och fram till revolutionen var Bolsjevikerna inte många men organiseringsgraden ökade dramatiskt liksom Sovjeterna. Vad finns det som säger att en liknande utveckling är tänkbar i Egypten, i arabvärlden? Att massorna kräver en antikapitlistisk utveckling?
  Att ledarskapskrisen kan finna en lösning, så som den gjorde mellan februari och oktober i Ryssland? Vet vi något om en vänsterfalang som kan utgöra embryot till ett revolutionärt ledarskap i Egypten och arabvärlden idag?
  Tack för en fantastiskt givande blogg i dessa dramtiska dagar.
  Gay Glans

 5. Hej Gay,
  Roligt att höra av dig. Vi har nog inte setts sedan jag kom till ett möte hos er i Hässleholm (?) 1970 (eller 71).
  Ja, det är fantastiska dagar vi lever. Man kastas från hopp till desperation, timme efter timme.
  Jag har ingen riktig idé om hur denna revolution kan utvecklas om den segrar. På kort sikt tror jag vi kan utesluta en ”socialistisk revolution”. Jag ser inte vilka krafter som kan leda dagens sociala revolution till ett nytt stadium. Men som du skriver så kan mycket hända när historien galloperar.
  mvh

 6. Hej Benny!
  Samma här, kul. Fast jag tror inte vi träffades 1971 i Hässleholm, utan snarare i GBG i mitten av 70 talet, eller Sthlm. Mycket har hur som helst hänt under dessa 40 år.
  Har 4:e Int en sektion i Egypten? Eller kontakt med annan org som kan utgöra embryot till eller en del av embryot till ett nytt rev parti i Egypten? (och de övriga nordafrikanska länderna?)
  Det hade varit mkt intressant om du hade skrivit en artikel utifrån just ledarskapets roll/kris i den nuvarande revolutionen. Ledarskapsfrågan var inte löst i Ryssland ens efter april. Den utvecklingen fortskred och löstes under kampens gång.
  Ha de somde säger i Norge
  mvh
  Gay Glans

 7. Hej Gay,
  Jag som hade för mig att jag var inbjuden till ett möte i Hässleholm av två bröder (tvillingar och med namnet Glans) som just hade bildat en partiavdelning; Kan jag ha blandat samman med ett annat efternamn?
  Benny

Lämna ett svar