Mikis Theodorakis stormar in i Greklands politiska kamp

.

En av mina favoritkompositörer, Greklands legendariske Mikis Theodorakis,  går nu aktivt in i landet politiska kamp genom att säga att det måste bli nyval. ”Jag kommer att ta del i dessa, med vem och hur kommer jag att meddela senare. Jag kommer att vara i frontlinjen”, berättade han för en TV-station.

Den åttioårige Theodorakis sa också att valet den 6 maj inte gav ett resultat som ger en ny regering ett klart mandat: ”Grekerna sa mycket högljudda nej till de som regerar och ett halvt ja till de andra. Vi måste ha ett nytt val för att på så sätt kunna klargöra detta ja”, avslutade den musikaliske legenden sitt oväntade men välkomna inhopp i den politiska hetluften.

Vem minns inte musiken till Zorbas dans?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

I media: DN1,DN2,DN3,DN4,SR1,DN1,SVT1,

En reaktion på “Mikis Theodorakis stormar in i Greklands politiska kamp

  1. det finns en strand….. Senaste opinionsundersökningar visar att Syriza växer. KKE ( som ju inte vill smutsa ner sina händer parlamentariskt och därmed är en dead vote) ligger kvar.
    Frågan är om EU skulle tillåta en Syriza regering.

Kommentera