Diktaturvänstern har en propp

Lyssnar till Sveriges Radios morgonprogram Konflikt, vilket gör en genomlysning av det senaste Gazakriget. Som alltid är radion en av Sveriges viktigaste nyhetskällor. Långt bättre än SVT, alla papperstidningar och de flesta sociala medier.

.

Länge har jag funderat över den ”Diktaturvänster” som mässar om att beviset för att rebellerna i Syrien är ”köpta av imperialismen” är att de får ekonomiskt stöd från det lilla emiratet Qatar.

I Konflikt berättas samtidigt att Qatar`s oljemiljarder flödat över också till Gaza och hjälpt strandremsans utsatta och plågade palestinska befolkning med investeringar i bostäder, sjukhus, fiske, skolor och infrastruktur. Emiren av Qatar har dessutom besökt Gaza – och Hamas långt före Morsi. Den lilla oljediktaturen tycks vara dessa palestiniers viktigaste ekonomiska hjälpare och emiren hyllas med porträtt

Ska vi då dra slutsatsen att Hamas är i sold hos USA-imperialismen?

Eller Mahmoud Abbas, Den palestinska ”myndighetens” symbol som låter sin säkerhetspolis utbildas i Jordanien av USA:s instruktörer?

Knappast. Jovisst.

Diktaturvänstern har det svårt vare sig den ruvar hos Folket i Bild/Kulturfront eller Flamman. Dags att komma med en klassanalys och inse att upproret i Syrien är en resning av det arbetande folket mot sina utsugare.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

 

7 reaktion på “Diktaturvänstern har en propp

 1. nja. Hopbuntningen till ”diktatorvänstern” känns lite väl bombastisk och sekteriskt. Du läser flammans ledarsidor galet vad gäller Syrien för övrigt.

 2. Varför Daniel? I vilken sak? För övrigt har jag skickat den som insändare/debatt efter en annons på FB från Thunberg att Flamman var öppen för alla inlägg. Noll svar.

 3. Dessutom Daniel. Under det senaste halvåret har Vänsterpartiet skickat ut 70 pressmeddelanden om allting utom Syrien. Varför?

 4. Det gör dom banne mig rätt i för interna stridigheter lockar inga väljare. Tvärtom!!!

  Men Vänstern är inte alltid vänster och inte sossarna heller om det nu skulle vara någon nyhet för någon. I Kalmar har sossarna tillsammans med Vänstern gått med på att sälja ut alla viktiga kommunala fastigheter, varav dom flesta i de centrala delarna, till marknadens profitörer. Sug på den ni som litar blint på valda företrädare….

  Hur ska man rösta efter något sådant?????

  Jag vet inte, jag vet inte…. Jag orkar bara inte med alla leenden och löften och floder av vackra ord… Det äckliga är bara att ingen säger ifrån. Plötsligt är allt bara klappat och klart och man stirrar förvånat hur kunde det bli så?

  http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/ekonomichef-kritisk-till-fastighetsaffar%283182934%29.gm#disqus_thread

  Det enda parti som sa ifrån var… ja just det ni kan själva se… men vart var Vänstern som ska slå vakt om det gemensamma?

 5. Litet tillägg…

  Jag menar fastigheter för kommunala äldreboenden. Tilläggas bör att dom är flera och stooora.

 6. Ledande företrädare för Vänsterpartiet som Lars Ohly stöder öppet Flammans linje om att det bästa är om Oppositionen i Syrien inte får några vapen alls. Inte demokraterna, inte nån. Detta är en politik helt i linje med att tycka att det bästa är om Antifascisterna under Spanska Inbördeskriget inte får nåt vapenstöd utifrån…. Andra toppfunktionärer inom V som kommunordföranden Jan Ask samarbetar öppet med Teheranregimens megafon Mohamed Omar för att stötta Assadregimen och motarbeta vapenstöd till oppositionen. Dags för vänner till demokrati och Arabisk Vår inom V att sätta ner foten…. höj era stämmor…

 7. Engelska The Independent berättar i den här artikeln om hur det arbetande folkets representanter lyckats fördriva 80 000 kristna människor från områdena kring Homs: http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/the-plight-of-syrias-christians-we-left-homs-because-they-were-trying-to-kill-us-8274710.html
  Hårt arbetande människor ska naturligtvis ha lön för mödan och the Independent har också rapporterat om en av rebellernas lysande affärsidéer: Man låter kidnappa kristna unga män och tvingar sedan föräldrarna att betala en lösensumma för att de ska släppas fria. En ung kristen man hade deltagit i fredliga demonstrationer mot Assad men blev ändå kidnappad av rebellerna. När de ringde hans föräldrar hördes en ringsignal i telefonen som hyllade Assad och han blev därpå misshandlad. Sedan föräldrarna betalat en lösensumma på flera tusen dollar såg han som första åtgärd till att ta bort nämnda ringsignal. En klok ung man!

  På min blogg Third World lade jag nyligen upp en debatt på australisk TV där både anhängare och motståndare till FSA får komma till tals. Ingen i debatten anser att Syrien ska fortsätta vara en diktatur och alla deltagare anser att regeringens åtgärder som inneburit att baath-partiets ledande roll avskaffas och att sekulära partier tillåts är otillräckliga och att allmänna val måste hållas. Ändå är många syrier starkt kritiska till FSA och oroar sig för vad ett väpnat maktövertagande av de olika rebellgrupperna skulle kunna leda till. De stöder därför en fredlig förhandlingslösning av konflikten. På min blogg tar jag också upp emiren av Qatars beslut att ge livstids fängelse åt en poet som hyllat den arabiska våren och jag analyserar emirens bevekelsegrunder för detta ställningstagande. Läs och begrunda, och fortsätt för all del även att läsa Kildén och Åsmans blogg.
  BJÖRN BLOMBERG

Kommentera