Athen i ett moln av sot

Foto taget  i Athen kvällen den 16 december. Det vi ser är ett moln av sot över hela staden. Tvärt beslutade och enorma prisökningar på fotogen, diesel och olja – där människor inte fått en möjlighet att planera alternativ – har inneburit att folk använder ved i alla dess former som bränsle. Barn, gamla och människor med astma, lungproblem och andra sjukdomar tvingas leva i en rökkammare.

Låt oss inte glömma att Anders Borg är en av de ledare i EU som ställt sig närmast Angela Merkel och denna befängda politik och därmed har ett stort ansvar för att luften ser ut som den gör – och människors hälsa därefter…

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 reaktion på “Athen i ett moln av sot

  1. Nej vi får inte glömma den geniförklarade Anders Borg. För ca 4 år sedan åkte Irlands premiärminister på europaturné för att hyllas för sin ekonomiska politik. ca 3 månader senare hamnade Irland i koma. Där är man fortfarande. Vad vi ser i bla Grekland är vad Ankan Borg vill se i Sverige för att kunna genomföra det tjänstesamhälle han hela tiden talar om. För att människor ska bli tillräckligt villiga eller desperata att utföra de tjänster ”där bara fantasin sätter gränser” så måste en stor grupp människor göras fattiga. Vi är väl inte så naiva att vi tror att detta ska stanna vid Grekland, Irland, Spanien, Italien, Portugal, Storbrittannien…

  2. Miljöpartiets politik implementeras i Grekland, med förutsägbart resultat. Sossarna tittar på, och fattar ingenting. Vedeldning är den svenska motsvarigheten till höjda energipriser, med samma mekanismer bakom. Hur kom det sig att de rödgröna förlorade? De gick ut med detta som vallöfte, och folk tog dem på orden. Småborgerlig energipolitik utlovad av ”arbetarpartier” som ”tar ställning för de svaga”, genom att höja priset på uppvärmning.

Kommentera