Installation – arbetarrörelsen och nyliberalismen

I natt gick det vägen. En kräsen och svårlockad mus föll till sist för en liten bit vällagrad Stilton från julbordet.

Bilden kan också ses som en illustration av arbetarrörelsen och nyliberalismen. Många lockelser och läckra beten. Men sedan slår fällan igen…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 reaktion på “Installation – arbetarrörelsen och nyliberalismen

 1. sl, jag tyckte att materialet (båda delarna) var väl värda att översätta trots längden på texterna. Men det innebär naturligtvis inte att jag är överens med allt som sägs av de tre. Det finns ju redan stora nyanser dem emellan.
  Samma sak gäller dina slutsatser som jag inte heller delar, eller bara delar i viss mån.
  mvh

 2. ”En mus har dödats av en musfälla.”

  Kanonbra Göte!
  Är man en mus ska man akta sig för musfällor 🙂

 3. Hur ska man kunna lita till Vänstern om deras ledande representanter i de politiska församlingarna höstar in förmåner och pensioner som mer liknar de privata företagen än skälig ersättning till folkvalda?

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/anna-kettner-51-ar-pension-510-000-kronor

  Jag missunnar dom inte levebrödet men risken bör vara stor att engagemanget övergår till att hålla sig kvar (vid köttgrytornas ymnighetshorn) istället för att arbeta för mej och dej och andra. 🙂

  Det andra stora partiet på vänstersidan räknar jag ens inte längre för dom gör sig mer och mer kända för att ta hand om kapitalismens intressen än om arbetarklassens.

  Kanske väl använda allmänna resurser för borgarna att köpa sig makten genom *breda politiska lösningar* för skattepengar?

Kommentera