Slangbellor mot Scudmissiler – klart att det då inte finns ”någon militär lösning”

I Sverige såväl som i den anglosaxiska världen i övrigt (!) frodas likgiltigheten och den politiska apatin, hos den gamla förbrukade vänstern, när det gäller det folkliga upproret mot Assads militärdiktatur. Det finns till och med gott om tokar som tar motsättningar mellan olika imperialistiska intressen som en förevändning för att aktivt försöka skyla över eller stödja Assads våldtäkt på sitt eget folk. Med hjälp av den syriska statens propaganda, Putins egen Fox News ”Russia Today” och ett sjok  konspiratoriska hemsidor spinner de en väv av myter där vi ska fås att tro att utländska terrorister” rustas till tänderna med vapen från ”Väst” för att störta arabvärldens mest progressiva regim.

.

.

Sanningen är en annan. De syrier som i två år kämpat med framförallt fredliga demonstrationer men senare också ett väpnat självförsvar saknar det mesta. Från vatten och bröd till mediciner och ammunition. Men deras uppfinningsrikedom är stor. På fälten raffinerar man råolja till fordonsbränsle och på bilden ovan prövar man en hembyggd slangbella, eller ”grekisk granatkastare”…

Mot detta hembyggda ”artilleri” och en del från regimen erövrade vapen står sedan Assads ryska stridsflyg, ryska stridsvagnar och ryska scudmissiler.

 .

.

Senaste nytt när det gäller ”svenska slangbellor” som den här svensk/norska artilleripjäsen Archer hamnar naturligtvis inte hos rebellerna. ”Det finns ingen militär lösning i Syrien”, säger Carl Bildt som ett eko från Vita huset och EU. Vapenembargo från imperialismen i Väst samtidigt  som Ryssland, Iran och Vitryssland förser diktaturens knektar och kreatur med allt de behöver…

.

.

På samma sätt som vid den episka striden om libyska Misrata, där en folklig resning besegrade Khaddafis stridsvagnsförband genom att bland annat bygga egna pansarfordon, visar här rebeller från syriska Aleppo hur de i en gammal mekanisk verkstad, bygger pansarbilar på underreden av vanliga bilar…

.

.

I dagarna kan vi läsa att rustningsindustrin i Angels Merkels Tyskland slår nya rekord när det gäller exporten till de arabiska diktaturerna kring arabiska viken, men också till militärdiktaturen i Algeriet. Här handlar det inte om stridsfordon baserade på gamla bilunderreden utan supermoderna Leopard 2. Det länder som Saudiarabien och Algeriet har gemensamt, om än med olika strategier, är att Syrien inte ska ge de egna ländernas innevånare ett exempel på att en revolution med ”frihet, rättvisa och demokrati”  på sin banderoll kan segra även i arabvärlden. Misslyckas de, då kan de använda sina tyska bitande vapen mot sina egna folk…

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 svar på ”Slangbellor mot Scudmissiler – klart att det då inte finns ”någon militär lösning”

 1. Visst, ibland har fingrarna en annan dans än tanken. Dessutom låter inte Leopold särskilt skräckinjagande…

 2. Intressant syn.
  Så vi ska ge högteknologisk vapen till folket så att alla kan börja slakta varandra och förstöra allt av Syrien. Vi kommer då att se en etnisk bildning som är av mycket högre nivåer än det är idag och vi kan glömma allt vad mänskliga rättigheter eller demokrati de närmaste årtioenden i Syrien.

 3. Basse, vad gäller att ”förstöra Syrien” är Assad fullt upptagen. Han har ett stort lager av Scud-missiler och har nu fått grönt ljus av omvärlden att anväda dem som han vill. Ingen protesterar.
  Säga adjö till demokratiska fri- och rättigheter tvingades det syriska folket göra redan för 40 år sedan. Nu gäller det att erövra dem. Misslyckas det är det Assads, Rysslands och Irans fel, inte ett folk som kräver sina rättigheter, inklusive rätten att försvara sig med vapen och rätten att störta en despot.
  mvh
  Benny

 4. Ok inställning, men tyvärr är den endimentionell. Rätten som du pratar om (demokrati o mänskliga rättigheter) är det ingen som ifrågsätter. Det är vägen dit som är det väsentliga. På samma sätt som en del av befolkningen har rätt att ta upp vapen och försvara sig så har en stor del av det syriska folket rätt att kräva fred och ett annat sätt att gå mot förbättring i Syrien än genom vapen. Varför ska alltid en opposition ses som den part som är rätt? varför ska en opposition (enbart för att den är en opposition) ses som en lämplig makthavare? demokrati o krig kommer aldrig att bringa rättvisa i ett land som Syrien. Mer vapen kommer att mötas med mer vapen och leda till ännu fler steg i hat-stigen.

 5. De arabiska klansamhällena måste styras av en hårdför diktator som kan hålla styr på lokala klanhövdingar och krigsherrar. Demokrati i arabvärlden är en from dröm som naiva liberaler när.

 6. Det har jag trott länge nu men inte vågat säja här eftersom ”demokrati” a la väst tycks vara nåt heligt som aldrig får ifrågasättas vare sig bland borgare eller socialister.

Lämna ett svar