Nej till krispolitiken – Stor facklig demonstration i Bryssel

Fick en svit med fina bilder från Benny. Han tog dem i dag under en stor facklig manifestation i Bryssel, men fick själv  lämna tidigt eftersom han skulle med flyget till Stockholm och sedan med buss till sin mamma hemma i Timrå. På grund av strejk inom delar av kollektivtrafiken var han tvungen att vara ute i god tid och mejlade därför bara över bilderna.

Jag får alltså läsa belgiska tidningar så gott det går och ser att strejkerna och den färgstarka demonstrationen riktade sig mot ett lönestopp och för en rättvis och progressiv beskattning. Enligt den fackliga huvudorganisationen FGTB kom det upp emot 40 000 människor till det som blev en folkfest. Dubbelt så många som förväntat. I demonstrationens första led gick arbetare från Ford Genkel och stålverket d`Arcelor Mittal, stora arbetsplatser som hotas av neddragningar eller nerläggning.  På en stor banderoll flammade texten ”Mittal – sluta med det sociala mordet”…

Med i det stora tåget fanns också 250 arbetare från den svårt drabbade glasindustrin som med buss och tåg kommit från la Basse-Sambre för att kräva stödinsatser från regeringen.

.

.

.

.

.

.

.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Lämna ett svar