Varför hjälpa utpressaren Netanhyau?

 

Det hela är absurt. Sverige skänker Den palestinska myndigheten 30 miljoner kronor eftersom Israel har snott 130 miljoner från samma myndighet.

.

Dagens eko i dag

Detta är i och för sig en god gärning. Det som är orimligt blir naturligtvis att Sverige/EU samtidigt har ett frikostigt associeringsavtal med den israeliska staten. Jag citerar efter regeringens egen hemsida:

”Associeringsavtalet är inte bara ett handelsavtal. Det utgör den legala grunden för EU:s samarbete med Israel och omfattar även områden som politisk dialog, ekonomiska, sociala och rättsliga frågor, energi, miljö och vetenskap. I avtalets inledning slås fast att det grundar sig på respekten för de mänskliga rättigheterna och demokratiska principer…”

Varför ska en ockupant och dessutom en stat som i sig är en regional krutdurk fylld med kärnladdningar belönas med en generös handelsrelation? En domstol i Sverige skulle naturligtvis inte hjälpa en kriminell liga som pressar en fridsam pizzaägare på pengar genom att skänka pizzabagaren samma summor som han tvingats lämna ifrån sig. Detta samtidigt som domstolen bjöd frid över utpressarna…

EU/Sverige kunde naturligtvis med ekonomiska och diplomatiska medel tvinga Israel till att ge Abbas de skattepengar man beslagtagit.

Sanningen är bara den att man inte vill . 

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 reaktion på “Varför hjälpa utpressaren Netanhyau?

  1. Det kanske finns en anledning till varför Israel har lagt beslag på dessa skattepengar?

  2. Det finns säkert hur många orsaker som helst. Varje motstånd från en ockuperad nation anförs naturligtvis som skäl.

Kommentera