Ingen bankrusning, men väl vårrusning på vedbacken

 

.

Hos oss är det ingen bankrusning utan vårrusning. Dags för att klyva nästa vinters välsignade ved. Fyrtio kubikmeter  timmer med björk, ek och lind ska klyvas och staplas på hög för att sedan torka och lager för lager skottkärras in till vedboden. Kjell Pettersson, vän och politisk färdkamrat sedan fyrtio år, har lämnat lattemiljön på Söderns höjder i Stockholm för att hjälpa till med att spräcka klamparna.

.

.

I går var det grann sol över vedbacken. Men en bitande kall nordostan gjorde att det inte var dags att dra av sig vinterkläderna. Fortfarande bergfast tjäle i marken och is i många vedträn.

.
.

Vår labradortik Freja vaktar över arbetet och ser till att alla klampar hamnar på rätt plats.

.

.

Gårdagen såg också den första vårrusningen i en myrstack som under vintern härjats av spillkråkan. Även här rådde fliten även om många arbetsmyror ännu inte fått upp farten.

.
.

I morse kom allt av sig. Inte ett barr rörde sig i stacken! Aprilvädret hade slagit till med snöslask och bud om dagsregn.

.

.

Vårt trofasta tranpar som landade utanför köksfönstret redan förra veckan har det motigt på fälten.  ”Hade det ändå inte varit bättre att stanna ett tag till i spanska Estramaduras deltaland? Har vi kommit för tidigt?”

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 reaktion på “Ingen bankrusning, men väl vårrusning på vedbacken

 1. http://swedish.ruvr.ru/2013_04_12/Grekland-guldsmuggling/

  Vad är det här egentligen???

  Jag får vibbar om konkurser där tillgångar länsas och förvinner spårlöst. Finns nog inget som jag har så lågt förtroende för som penningkåta affärsmän och högerfolk. Det är dom som har möjligheter och nycklarna och det är skönt att dom nu avslöjas i den nya läcksajten. Vanligt folk måste få veta och vanligt folk har inget mer än i bästa fall ett jobb med en lön som anses för stor eller ett bidrag som hela tiden skärs ner eller i sämsta fall ingenting och hamnar i dagens nyliberala hemlöshet.

  Nu är det banne mig dags och se till och hämta hem pengarna från skatteparadisen och se till att dom kommer till nytta istället!!

  Och det kan vi göra med rättvisa skatter som betalar en jämlikhet och en välfärd för alla.

  Det är mycket bättre än ett fåtal som vältrar sig i all världens lyx.

  Det här kallas socialism och bli en kommunist nu så är du med på tåget mot en bättre framtid.

  Den är gemensam, och vi kommer slippa se alla privatseringar, uppköp, avskedanden, konkurser och skatteflykt.

  Arbetet kommer att fördelas så ingen behöver stressa ihjäl sig och ingen heller trakasseras på privatägda FAS3 arbetsterapier.

  Nu är det snart bara två veckor till första maj, årets viktigaste dag. Slut upp någonstans i demonstrationerna och markera tillhörigheten. Det ska jag göra och ju fler vi är tillsammans desto bättre kommer det att bli. 🙂

Kommentera