Visst tar ”Syriensolidaritet” ställning för mördaren Assad

 

.

.

Här är fyra bilder som talar för sig själva. På kommentarsfältet till mitt lilla inpass om Bahrein i morse hävdade Anders Romelsjö att ”Syriensoldaritet” inte alls handlar om solidaritet med diktaturen. Han skriver: ”Jag och andra som stödjer Syriens rätt till demokrati och självbestämmanderätt tar inte ställning för Assad, som du väl känner till sedan tidigare.”.

 

Fan tro`t! Bilderna ovan är från ett litet opinionsmöte på Medborgarplatsen i går. Uppbackat av Romelsjö ”och andra”. Som synes stod mördaren och torteraren Assad högt i kurs. Nästan mer plakat på honom än deltagare…

 

Under ett klipp från Syriensoldaritets hemsida och därefter ett klipp från Romelsjös egen blogg.

.

.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

28 reaktion på “Visst tar ”Syriensolidaritet” ställning för mördaren Assad

 1. mycket löjlig reflektion. Problemet med alla dina reflektioner mr Kilden/Åsman är att ni ser alla som är emot kriget och förstörelsen är att de är by default med regimen. Mycket lågt! det finns en massa folk som stödjer Assad och vissa stödjer honom nu eftersom det är vad de tror de är bästa valet som det ser ut nu. Dessa lyfter plakat med hans bild, ska du då tolka det som att alla som gick till demostrationen eller att syrien solidaritet (som grupp) stödjer direkt Assad. Skärpning!!

 2. Min hjärna är beskaffad så att den tolkar vad den ser.

 3. Att tolka det man ser och dra felaktiga slutsatser är två skilda saker.

 4. Ska det fortsätta på det här viset ger jag snart upp och kallar mig antikapitalist istället för socialist. Såna här inbördes trätor förstör alltihop. Är det så här det ser ut kanske det inte är så konstigt om Stalin skickade Trotskij dit pepparn växer….

 5. Någon, men vi träter inte bland ”socialister”. Basse är ingen socialist och han har aldrig kallat sig det. Han har i varje kommentar alltid angripit oppositionen och aldrig haft ett ont ord om regimen.

 6. Som vid alla konflikter så halkar man över en tröskel där inget återvändo finns.
  Så är det väl här oxå nu…
  Bara en humanitär katastrof

 7. Fyfan vad vidrigt! De är riktiga hycklare också, stå istället för att ni stödjer en massmördare.

 8. Mycket underhållande när socialister träter inbördes om vem som har rätt.

  Men är det inte anmärkningsvärt att CIA och övrig förhatlig kapitalist sammansvärjningar stödjer oppositionen i Syrien?

 9. >Blofeldt, om alla du nämner verkligen hade stött det väpnade upproret hade Assad varit störtad för länge sen.

 10. Om du nu inte har blivit varse det, så är det ta mig f-n ingen ”underhållning” som pågår i Syrien. Inte någon gång i världshistorien har en diktatur störtat samman utan konfrontationer mellan idéer om vad som komma skall, konflikter, kaos och ofta våld. Har du själv ingen medkänsla för de människor som utsätts för lidande tack vare Assads hänsynslösa dödskamp?

 11. Det är förvånansvärt att man från vänsterhåll stöder uppkomsten av en islamitisk stat. Det finns inget islamistiskt land på vårt klot som är demokratiskt. Detta Kilden/Åsman hyckleri är beklagligt.

 12. Varför lägga ner tid på att skriva ner något som uppenbarligen är osant?

 13. wikström skriver nåt som är uppenbart och rätt. Kilden/Åsman och någon svarar som alltid till någon som har en annan åsikt än de: du passar inte in här eller det är inte värt tiden att svara dig; mycket billiga kommentarer och tyder på svårigheten att tänka utanför bubblan de har skapat i sin hjärna.

  Kilden och Åsman tror att de stödjer den sanna själen i den syriska oppositionen, och det är en bra tanke, men det de inte förstår är att den själen är en bråkdel av en korrupt och radikal salafistisk opposition som stödjs av olika interna och externa makter som har all intresse än det syriska folket bästa. Det är enbart pga pengar från saudi/qatar/usa/turkiet så fortsätter dessa korrupta grupper med den sk ”revolution” som går mest ut på att kidnappa och döda en massa som är för syrien och emot denna radikala urvattning av en nation rik på sitt folk och kultur. Alla i oppositoonen med hjärta för syrien och som är för frihet och och mänskliga rättigheter skulle sluta med denna förstörande krig och jobbar med andra metoder att ta syrien framåt. Att assad regimen väljer att fortsätta är för att de har ett ansvar att skydda syrien från delning och erövring från islamister och de har stöd från större delen av befolkningen.

  Kilden/Åsman pratade tidigare om att regimen i Syrien utnyttjar religösa/etniska motsättningar för att stärka stödet till de. Kanske de gör, men det är ett av många kort som alla parter använder sig av. Skillnaden är att islamiaterna (som utgör största delen av oppositionen, speciellt den korrupta syriska koalitionen) TROR på dessa motsättningar, de ser kristna, druzer, alawiter, kurder etc som syndare och därmed, enligt många, är det rätt att döda dessa.

 14. Basse, din galla över människor som kämpar för livet mot en vidrig diktatur luktar mycket illa.

 15. löjlig kommentar a la åsman.

  Jag är tvärtom till dig för Syrien och det syriska folket i sin helhet. Jag är totalt för alla krafter som ropar för frihet och bättre rättigheter. Jag är TOTALT EMOT de som vill ha frihet för att få makt att utöva sin radikala lära och därmed fängsla alla andra. Jag är TOTALT EMOT att syrien går under fötterna på smutsiga korrupta externa makter. Du har helt missförstått denna revolution, du är totalt ”arbetsskadad” eftersom du har antagligen under hela ditt liv kämpat för olika mänskliga rättigheter och tror i din inbillning att det rätta är att blindt stödja oppositionen och att alla som är emot denna revolution är onda människor, förmodligen med horn växande ur skallen. Vakna uop från din fantasivärld!!

 16. Det verkar göras olika kalkyler på hur dominerande salafisterna egentligen är. Omar, Stefan Lindgren mfl skriver upp deras betydelse, medan KÅ hoppas på en annan potential. Det är Assad som för kriget, han är aggressorn som ger salafisterna en möjlighet att föra sitt privatkrig mitt i ett inbördeskrig, under frihetskämpens mantel. Assad är en diktator, om han försvarade någon mot salafister så gör han det på ett sätt som ger salafisterna en spelplan.

  USA och Europa har inte intervenerat eller stött dem som försvarar sig mot Assad annat än med till intet förpliktigande ord. De som intervenerar är Ryssland och Iran. Saudiarabien blandar sig också i, men Ryssland och Iran är de stora spelarna bakom diktatorn. Fokus bör läggas där något händer, och det löjliga pekandet mot USA fungerar bara som dimridåer, det påminner om andra tider, och ger skumraskspelare med radikal retorik men förtrycks-praktik en slags legitimitet de saknar. Den iranska regimen är en religiös diktatur som hänger folk offentligt, i Ryssland väljs presidenten om därför att han bestämt det, och advokater dör i fängelse när de avslöjat korruption. De stöder bägge Assad, det borde säga allt.

 17. sl, trevligt att höra från dig. Hade inte kunnat sagt det bätter själv.

 18. Jag kommer från ett grannland till Sverige som för knappt 100 år sedan genomgick ett inbördeskrig vid sitt tillblivande. Kampen stod mellan de vita och de röda. De röda kommunisterna fick stryka på foten och den nya staten blev demokratisk. Man kan bara spekulera i vilken sida som Kilden/Åsman tagit i den konflikten men troligtvis hade de röda fått sympatierna. Vad man än tycker om det har historien visat att utgången var lyckad och landet har trots 2 krig mot sin store röde granne lyckats behålla sin självständighet. Att nu så blint tro att Syrien blir en bättre stat om Assad störtas och islamisterna får makten är att vara mer än lovligt naiv. Det är bara att se på Irak som efter frigörelsen är ett land i kaos liksom Libyen.

 19. Wikström, om du funderar vart ditt förra inlägg tog vägen ska du veta att det hamnade i papperskorgen. Vi tiilåter nämligen inte personangrepp och oförskämdheter.
  Det förvånar mig inte det minsta att du har dina sympatier hos de vita i Finlands inbördeskrig. Försök att sätta dig in i vad som händer i Syrien, Libyen, Tunisien och andra arabländer. Dina fantasier visar att du inget begripit av vad som sker.

 20. @ någon
  klart muslimer har rätt till sin kultur och det har de och har alltid haft i Syrien. Men om vissa har tolkat sin religion och sin kultur att de får trycka ner de andra så har de självklart inte rätt till det. Alawiter behandlades som djur innan Assad tog över, och det var för att de anses

  @ någom
  haka inte upp dig så mkt vid usa. Det har alltid varit tydligt att det är qatar/saudi som har störst intresse att störta regimen. Usa/israel är influencer som vill försvaga syrien och därmed iran och hizbolla. Men usa kommer att spela en roll snart. Det är utan anledning som de kommer ut hela tiden och säger ”ingen har kunnat bekräfta att Assad har använt kemisla vapen”, varför gör man det? jo för att bygga upp ett förtroende bland allmänheten för att en dag (förmodligen snart) påstå att NU använder de kemiska vapen och utnyttja det för att slå mot syriska mål. Qatar vill få sina gasledningar genom syrien tll eurppa, russlamd gillar inte det. Usa vill ha en syrien som inte käftar emot. Sen att vi har en befolkning som kämpar för demokrati, det försvinner tyvärr i bruset. Det här kriget kommer inte att ge syrien något annat än förstörelse och hat många år framåt.

 21. Demonstrationen på Medborgarplatsen 20/4 ordnades av en syrisk förening med anledning av Syriens nationaldag 17/4. Föreningen Syriensolidaritet valde att inte medverka, då FSS står oberoende och har fokus på fredlig lösning

  En central aspekt är att USA sedan länge planerat att destabilisera Libyen, Irak, Syrien och Iran – väl belagt av Pentagondokument och uttalnden. Man har själv och via ombud (Qatar, Turkiet, Saudi) från tidigt skede ekonomiskt och militärt stött rebellerna och motverkat en demokratisk utveckling. ”Unconventional warfare”:krig genom ombud + desinformation (som herrar Kildén & Åsman tycks ha slickat i sig). På marken dominerar religiöst extrema antidemokratiska salafister, med stöd av Saudiarabien, som vill ha en islamistisk stat med sharia-lagar enligt bland annat Aron Lund). USA:s spionchef Clapper har nyligen sagt att målet är att eliminera Syrien som stat. Se dagens inlägg och andra inlägg på http://jinge.se Den som vill motverka terrorism i Syrien och möjliggöra en demokratisk utveckling bör inte stödja rebellerna utan en fredlig lösning som föreslås av FN, och faktiskt även den syriska regeringen.

 22. Romelsjö (herr?), jaha och varför gjorde ni då reklam på er hemsida för evenemanget och varför förklarade ni inte efteråt att ni inte deltagit därför att det vimlade av plakat med foton av Assad?
  Dessutom , ska du veta att de gamla prollenfasonerna att kalla politiska motståndare för ”herrer” som dessutom ”slickar” i sig vad du anser vara lögner inte går hem och om det upprepas hamnar du i paperskorgen. Vi tar inte emot oförskämdheter eller vad som författare skrivit med uppsåt att vara oförskämda.

 23. hej Benny, jag läser er informationsrika blogg varje dag, men skriver inte alltid, ingen idé att upprepa sig för mycket.

  Angående ”rätt till sin kultur”; vad betyder det? Folk har traditioner, de är kulturbärare. Språk, historia och religion ligger i bottnen. Man kan inte göra kultur ogjord. I Syrien bodde fenicierna, Syrien tillhörde Romarriket, sen det urkristna området som kördes över av islam från 700talet och framåt, där finns ett antal olika folkgrupper som kommer ur Syriens olika historiska perioder. På något måste de kunna leva utan daglig beskjutning.

  Vem är det som skjuter? Regimen skjuter obeväpnade civilister. De beväpnar sig, och salafisterna kan smälta in. Det är regimen som skjuter, den är korrumperad och har affärer att förlora, den skjuter hellre än att förlora affärerna.

  Oppositionen består av många olika grupper som förlorat gentemot regimen. Regimen gör landet obeboeligt genom att bomba hela städer med fel etnisk sammansättning. Ansvaret måste utkrävas av dem som har det, inte dem som blir beskjutna, det är inte deras fel att de blir beskjutna. ”Brottet” att protestera mot korruption och övergrepp är inget brott, det är en rättighet. Att skjuta dem som protesterar mot korruption och övergrepp, det är ett brott, och det skadar själva samhället, alltså möjligheten att gå över gatan för att jobba eller handla mjölk mycket djupt. Det är regimen som skjuter, den överlever genom att skjuta på brödköer.

  Inom resterna av den rörelse som kallar sig vänster finns en slags nedärvd avsky för USA. Vänsterresterna saknar numera samhällelig klangbotten och ekar tomt utan åhörare, de nämner alltid pliktskyldigt USA och Israel som upphovsmän till allt ont, men de agerande subjekten i Syrien är några helt andra. Ryssland och Iran är de huvudsakliga imperialisterna i aktion, ryska vapen vänds mot brödköer för att vidmakthålla import/export-monopol inom rätt milis. Ett riktigt dåligt samhällsupplägg baserat på klientism. Det är krigets grund. Två andra ruttna samhällsbyggen, Ryssland och Iran, jobbar frenetiskt på att få det att bestå.

  Västvärlden producerar varmluft. Det har hänt förr, Munchen 38 tex, utan övriga jämförelser. Araberna tittar på vår TV, jämför sitt liv med idealbilden av oss själva vi sprider dygnet runt över hela jorden, de förväntar sig att vi ska stå upp för den. Men vi sitter bredvid, i våra postkristna upplysningssamhällen med fri köpenskap och identiteten centrerad kring konsumtion.

  Beskjutna civilister är offer, inte ansvariga. Peka ut Ryssland och Iran, ge ordet imperialism en mening igen, ryck loss det från Myrdal och hans dammiga bibliotek och placera det i verkligheten. Både verkligheten och perceptionen av den har ändrat sig. När Ryssland och Iran använder begreppet imperialism om sina hemmagjorda fiender, minns vem som gör vad. Minns vem som sätter advokater i fängelse och hänger 25åringar offentligt i lyftkranar efter påhittade knarkanklagelser för att skrämmas. Att de skulle råka utföra en god gärning utomlands med sina vapen är ju långt osannolikare än att USA skulle göra det.

 24. ey ni fattar ju inte ens vad ni stödjer , 90 procent som är på demonstrationerna är inte ens syrier o ni tror ni vet vad ni pratar om , det är bara att se på videorna eller att gå in på salafisternas sidor och kolla va dom vill i syrien dom vill utrota allt som inte är sunni , ni svenskar har blivit förda bakom ljuset och ni stödjer al nusra (al qaida) ni vet inte va ni sysslar med och för dig som sa att om amerika verkligen stödjer er hade han fallit, vad tror ni syrien är en grabb, vi är ett motståndsland, nej syrien faller inte om amerika lägger sig in. som hafez el assad sagt when we fall we will fall on our enemies bodyies (israel) och det är för hög insats för israel att riskera det , vi har s400 missiler varken saddam gaddafi eller egypten har haft dom. kunstigt att det satsas så mycket pengar och jihad i syrien men ni har inte gjort ett piss för palestina när har qatar turkiet o saudi eller ens ni som demonstrerar och samlar in pengar gjort det för palestina , sluta track på basse frn syriensolidaritet , jag e syrier och jag säger allah souria bashar o bas

 25. Si
  Ditt försök att frånta USA ansvaret om vad som händer runt om i världen blir endast patetiskt.
  Tala om vilken konflikt som funnits i världen UTAN USA:s inblandning?
  USA står bakom blockaden mot Syrien, så vad anser du att Syrien skall gör att det läget? Lägga sig ner och bara dö?
  Får man i det läget inte se vart man kan hitta annat stöd? Måste stödet komma från USA för att det skall vara rumsrent?

  Sen till huvudfrågan, vill du verkligen se den typ av regim som började uppträda i Egypten även i andra länder i Mellanöstern?
  En stenhård Islamistisk styrning med Sharialagarna som grundsten?

Kommentera