Bilder från I maj – Röda fanor och rosa ballonger smyckade Göteborg

Jag inledde denna dag med att på Majmötet med Socialistiska Partiet och ORWI lyssna till Håkan Sundberg från Nätverket för Gemensam Välfärd i Göteborg som agiterade för skapandet av en bred och landsomfattande folkkampanj för välfärden med en nationell manifestationsdag 21 september.

Johannes Jensen från Socialistiska Partiet fick många och varma applåder för sin debut som Första Majtalare.

Sedan valde jag och många kamrater från Socialistiska Partiet i Göteborg att demonstrera i Vänsterpartiets tåg bakom socialistiska hamnarbetares fina banderoll.

Vänsterpartiets demonstration blev den största sedan mitten på 1990-talet med 4000 deltagare.

”Här ska staden ligga”, utropade Gustav II Adolf en gång och pekade med hela handen…

Men han kunde nog aldrig ana att Jonas Sjöstedt snart fyra sekel senare skulle stå under hans sockel på Gustav Adolfs torg och understryka att Vänsterpartiet inte kan tänka sig att sitta i en regering där man fortsätter med en privatisering av välfärden.

På vägen tillbaka till Järntorget och min bil mötte jag överraskande nog också en stark trupp på 6- 700 personer från Feministisk Initiativ som samlat sina resurser i Västra Sverige. Inte med röda fanor, men väl med rosa ballonger och med krav på att få ett slut på lönediskrimineringen av kvinnor. Kommunistiska Partiet, Assads vänner i Sverige, hade faktiskt inte samlat fler på Kungstorget.
.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 svar på ”Bilder från I maj – Röda fanor och rosa ballonger smyckade Göteborg

  1. Pingback: Solig och trevlig 1:a maj i Göteborg | Svensson

  2. Göte, du glömde det historiska handslaget, och att den som talade först för SP var fantastiskt bra (min åsikt).
    Tack för att du gav försoningen en hand, och tack för trevligt samtal.
    anarkisten

  3. Johannes var femstjärnig, håller med. Sedan bad du mig och Martin Fahlgren att skaka hand, det var inte svårt, trots skilda åsikter om Syrien. Det vore synd att glömma allt man har haft och har gemensamt bara för en hård debatt i en i och för sig mycket viktig fråga.

  4. Johannes var bra, men jag tänkte på killen före, jag tror han var från Iran. Det han sa tog riktigt tag i mig.

Lämna ett svar