Vi skickar en kryssraket till Bryssel och säger nej till svenska kryssarmissiler

Dagens Nyheter skriver i dag om ”Doldisarna som kan ta sig till Bryssel”. En av dem känner vi väl:

”En tredje kandidat som pekas ut som en möjlig kryssraket är konstnären och musikern Dror Feiler som i så fall petar ut Vänsterpartiets nuvarande Europaparlamentariker Mikael Gustafsson.”

Han får min röst. En bojkott av EU-valet är bara nonsens och ger endast Sverigedemokraterna en procentuellt större del av rösterna. Johan Ehrenbergs röst på Miljöpartiet är sagan om en röd redaktör som hoppade i en borgerlig tunna. Ett kapitalistiskt marknadssystem där vinstbegär avgör våra val kan aldrig lösa miljöhoten.

Jag känner inte Drors hela politiska register men röstar för aktivisten Dror Feiler, han som modigt och intensivt tagit ställning för solidariteten med både palestinier och syrier, mot svensk militär upprustning och social nedrustning samtidigt som han blivit en frontfigur i kampen mot rasism i Sverige.

.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

15 svar på ”Vi skickar en kryssraket till Bryssel och säger nej till svenska kryssarmissiler

 1. Låter som ett bra val och en bra motivering. Idag är vi överens 🙂

 2. Efter ytterligare en genomläsning tar jag tillbaka hälften för jag tycker inte du är rättvis mot miljöpartiet för dom har många bra förslag som värnar miljön, kanske långt mer än vänstern ger uttryck för. För övrigt låter det ganska bra så jag tycker vi är halvt överens 🙂

 3. Snarare el-bolagsägare och verkställande direktör Ehrenberg som var röd för flera årtionden sedan. Han talar i sin text om ”mina partier fortfarande sviker” det handlar uppenbarligen om (s) och (v). Småföretagaren Ehrenbergs partier är uppenbarligen borgerliga.
  Tråkigare är att också Internationalens ledarredaktör ett flertal gånger pläderat för att ”vi” ska producerar och konsumerar mindre. Han argumenterar därför för höjd skatt även för vanliga löntagare för att minska deras konsumtionen.
  Två panikreaktioner på grund av en teori om varför klimatet förändras.
  Klasskampens grund förpassas till historiens soptipp. Tidigare i historien har andra katastrofteorier som exempelvis överbefolkning spelat samma vilseledande roll.

 4. Dror Feiler är avhoppad israelisk fallskärmsjägare, judisk antisionist och spräckjazzare, han har sannolikt sett döden i vitögat på ett sätt de flesta sluppit. Man kan säga att han står upp där andra sitter ner, och utmanar ödet. Musiken han brukade spela var motvals.

 5. Ingenting med miljöpartiet är bra. Man kan inte vara taskig nog. De är teknikfientliga romantiker som kräver att andra ska ta på tagelskjortan, de är inte intresserade av hur tekniken som ligger till grund för deras egen levnadsstandard fungerar, de har två principiella politiska linjer; höj skatten och förbjud. Mp tänker använda marknadsmekanismen mot folk, skapa brist, och glädja sig åt stigande energipriser. Mp är misantroper, dysterkvistar och sammanbrottsteoretiker. De har inte tänkt lösa något med marknaden, de har tänkt förvärra allt genom att sätta folk i ett skruvstäd mellan stat och kapital. De är inte ett vanligt borgerligt parti, företrädare för småhandlare i någon landsända (som alliansens småpartier); de önskar sänkt levnadsstandard, och vet hur man använder staten för att nå målet. De fattar innebörden i prismekanismen, och tänker vända den mot folk.

 6. Att kapitalismen inte förmår avhjälpa miljöhoten kan vi vara rörande överens om, men samma kapitalism är också långt ifrån mp:s politik och det måste du hålla med om.

  mp + alliansen = falskt
  Det skulle bli ett ramaskri från mp-djupet om dom bara försökte….

  Sedan brukar också miljöpartister jämföras med vattenmeloner som är gröna utanpå men röda inuti så jag är inte helt främmande att som socialist lägga min röst på mp i morgondagens EU-val men jag har inte fullt ut bestämt mig än.

  sl hatar även mp så det finns en stabil grund för det här resonemanget 🙂

 7. Socialismen som idé var fullständigt baserad på teknikoptimism och en rationalitetsdyrkan som inte riktigt tog människans och de mänskliga bandens komplexitet i beaktande. Socialismen som idé gick inte ut på att folk skulle få det sämre, de hatade inte sin tids nymodigheter utan ville sprida dem till alla. De var framtidsoptimister. Den tidens vänster var för järnvägsexpansionen, trots att den i mycket liknande en vanlig it-bubbla, med en hel del lycksökare som byggde tåg lite här och var. Dagens miljövänster är för tåg därför att det är som häst och vagn, tåg är ”mysigt”. Visst. Tyvärr går de på räls, dvs inte dit man vill, utan dit spåren går, i bästa fall. Ålderdomligt och charmigt. T.o.m. väldigt charmigt, men om det är det man vill åt kan man ju subventionera häst och vagn; massor av naturgödsel till jordbruket ”gratis” i miljöpartiets budgetpropp. Som sagt, jag gillar tåg, men jag tror att intjäningsförmågan versus underhållskostnaden pekar på problemet; något är omodernt i själva den tekniska grunden, nämligen att de går på räls. En annan aspekt som aldrig nämns är att på den tid då tåg var teknisk spjutspetsteknologi drevs de med kol, utnyttjade 6,5% av utvecklad energi till att röra sig och resten åt kråkvärmning. Den omhuldade elektrifieringen, ett resultat av kolbrist och vattenkraftspotentialens realiserande, sammanföll nästan med att järnvägsnätet började krympa.

  Den strida strömmen av maktlösa småborgare som vandrar från de vanliga vänsterpartierna till de framstegsfientliga miljöpartierna utgör socialismens svanesång, de predikar motsatsen till 1898 års vänster. Människorna ska vända sin blick ömsom mot sina fötter, ömsom mot himmelen, de ska tro på dysterkvistarnas klimatprofetior, men inte veta något om vare sig hur boende eller transporter byggs eller finansieras, eller de fysiska villkor som gör att det ser ut som det gör. Det är inte viktigt. Det viktiga är att tro. Verklighetsanpassning är kätteri. Teknik är tråkigt, bara om den är ineffektiv är den något att sats på.

  Dror Feiler vill jag minnas spelade i ett band (1978) som hette ”Lokomotiv Konkret”, jag tror det innebar just det man tror; de diggade Tatlins torn, med affischer åt det hållet. Jag tror det lät litegrann som när man åker sparkstötting på E4:an om sommaren, rätt mycket gnissel och svett, inte så värst mycket melodi. Möjligen har han spenderat en hel del tid på Fylkingen; mer av samma sak. Lönen som EU-parlamentariker är säkert bekvämare, men han har inte satsat på bekvämlighet för egen del, tror jag. Garanterat icke-kommeriell musiksmak, klappar gärna mothårs. Möjligen skulle en rejäl holk kunna underlätta avnjutandet. Inga försök i schlagerfestivalen, inga texter om arbetare till fyrkantiga elgitarrer. På sistone har han varit på någon av Ship for Gaza-båtarna, tror jag. Han är en ”one-of-a-kind”, som det heter.

 8. Dror har något som de flesta andra vänstgeraktivister inte har. Han har privilegiet att inte bli kallad anti-semit när han angriper den religösa apartheidstaten Israel. Det previlegiet har ex. inte Doktor David Duke, men David Duke visar tydligt vad som pågår i Sverige och varför SD växer.

  http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/05/19/doctor-david-duke-belyser-en-rasism-som-gatt-vissa-av-oss-forbi/

  Det är de andra partiernas rädsla att förstå vad ”mångkultur” egentligen innebär som som i själva verket är att de facto skapa splittring och rasism.

  http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/12/12/svenskarnas-parti-ar-rasister-men-ar-miljopartiet-defacto-rasister-och-defacto-mordiska/

 9. Hej vetenskapligapartiet!

  Vetenskapligapartiet är en svårläst sida så man tyvärr tröttnar i förtid 🙁

  Svart bakgrund, vit och röd text samt smått (litet) typsnitt gör det svårläst för oss över femton år.

  Byt genast till ljus bakgrund (som den här sidan) och ett snäpp större typsnitt. Vill du ha någon text att framträda kan du använd ”bold”, kraftig text, eller möjligen blå text som är lättläst.

  Sen tror jag det blir bra 🙂

 10. Det var efter jag läst här, både inlägg och kommentarer, som jag bestämde mig hur jag skulle lägga min röst i EP-valet och det valet var då inte särskilt svårt. Några personkryss har jag aldrig gjort och tänker heller inte göra eftersom jag ser partier som demokratiska rörelser och inte som prestationer från enskilda individer.

  Kan också konstatera att i inlägget nämnda ”kryssraket” feilade och den redan nominerade kandidaten erhöll mandatet från Vänstern.

  Valet var alltså ledamöter till EU-parlamentet och det skiljer jag helt från våra vanliga val inom nationen för riksdag, kommun och landsting mycket därför det är mer oklart hur vissa partier ställer sig till EU som jag upplever det.

  Som socialist är förstås Vänstern ett naturligt val men hur ställer dom sig till EU? Positiva, negativa eller vad?

  Då känns det mer självklart hur sd ställer sig fast jag egentligen vet det är tvärt om eftersom dom i de allra flesta fall röstar med borgarna. Dock har de skapat sig en EU kritisk bild eftersom dom vänder småfolkets inställning till partiets fördel.

  Vad mp har för inställning till EU vet jag inte heller, men solklart är att dom har en miljöradikal praktisk politik och det kan man inte avfärda i två meningar som Göte gör ovan för då har man gett mp åtminstone EN extra röst.

  Att sedan mp knep ett extra mandat från (s)yltryggarna gör ju saken absolut inte sämre.

 11. Mp har en solitt industrifientlig politik. Mp är emot välståndets grundvalar. När mp stjäl röster från sossarna läcker arbetarrörelsen som ett såll, då finns inte ens insikten om vad som egentligen levererar de intäkter som betalar investeringar, löner och vinster.

  Mp vill dela ut inbetalade löneskatter i lön till ett års semesterpengar åt andra. Vissa ska alltså mjölkas för att andra ska ha ledigt. Mp är emot tillväxt, utan att definiera den som något annat än ökad resursåtgång. I praktiken är tillväxt per capita ingenting annat än ökat teknikinnehåll i arbetet. Säg det till en miljöpartist; de ogillar teknik. Kontentan av mp-sabotaget är att alla skatter och avgifter ska höjas i kombination med nolltillväxt; de jobbar konkret på en samhällskatastrof. I Bryssel spelar de ingen roll, därför vågade en massa folk rösta på dem.

  Mp är en gökunge, ett fiasko, ett garanterat nederlag till ingen nytta alls, ingenting bra kan komma ur mp. Mp kommer att göra alla fattigare, vissa mer, andra mindre. Energi, byggande, boende, transporter; allt kommer att hindras eller fördyras, för att malthusianernas ideologiska kusiner ska få igenom sina trossatser. Ingen enda svensk arbetare, tjänsteman, bonde eller arbetslös kommer att få någonting alls av mp, eftersom de inte har något att ge. Däremot kommer alla att bli bestulna av mp. I ett läge ner den egentliga samhällsfrågan är för lite lön relativt vinster i företagen och sluthöjda skatter på arbetskraften givet omvärlden siktar mp på betydelselösa hägringar kombinerat med ökat skattetryck. Gudrun Schyman eldade symboliskt upp hundratusen kr. Mp vill konkret elda upp miljard efter miljard. De kommer att användas av övriga partier som höftskynke till att öka skattetrycket, de kommer att skicka jobb utomlands, den svenska paradgrenen billigare energipriser än omvärlden ska skrotas till förmån för imbecilla väderkvarnar. ”Energieffektiviseringar” är en omskrivning för högre energipriser. Sverige var ett fattigt land 1809. Sen 1870 är vi en framgångssaga. I den absoluta grunden för den svenska framgången ligger billig energi, utan den hade inget hänt. Den patriarkala svenska staten har framgångsrikt satsat på billig energi åt alla fram till 1980. Mp´s hela existensberättigande är deras efterblivna och romantiska uppfattning om energi. De är redo att kasta precis allt över bord, bara för att förstöra energiproduktionen. Dessvärre finns det många barn i alla möjliga åldrar som delar mp´s okunnighet, och som har rösträtt.

  Mp är det sämsta som hänt sen 1980. Mp saboterar den maskstungna socialdemokratin inifrån. När man ser dessa trosvissa fåntrattar lägga ut texten om allt som ska förstöras blir man förbannad. Sossarnas allians med mp är som ett kvarnhjul runt halsen på dem, skulle de få chansen i september kommer en orkan av usla förslag där s säljer ut familjesilvret för att få utnyttja alla mp´s ”kvaliteter” som skattehöjare att drabba de som försörjer sig på lön. Inget borgerligt parti i allians med s har någonsin haft som ambition att förstöra så mycket som mp.

  Det finns de som kallar mp ett borgerligt parti. Det gör inte jag. Mp är ett negativt parti, ett parti för okunniga, romantiker, bakåtsträvare. Det finns ingen likhet mellan fp, c och mp. Fp och c företräder legitima intressen, mp låtsas företräda alla, men ingen enda har nytta av ludditer. Mp är riktiga folkfiender. De ser inte ens att de sitter på grenen de vill såga av. När mp knuffar s framför sig, gör de det i helt fel riktning. Att s låter sig knuffas av dessa pajasar är den definitiva dödsstöten. Man kan inte kompromissa med maskinparks-sabotörer.

 12. Både Vänstern och Miljöpartiet är nödvändiga för att sätta en blåslampa i ändan på flata syltryggar

  http://nyheter.se.msn.com/inrikes/verk-ska-%C3%B6verklaga-kalkbrytningsdom
  http://www.dagensopinion.se/nordkalk-blir-valfr%C3%A5ga-milj%C3%B6partiet
  http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7859426

  Vad ska vi med Naturvårdsverk och miljöenheter till om personalen avlönas med bakbundna händer av borgare och syltryggar?

  De enda verk som tycks ha frihet att arbeta är borgarnas Tillväxtverk och Konkurrensverk som fixar fester och förmåner åt sig själva för miljontals av våra skattepengar….

 13. Du tror tydligen att det är s som arbetar. Det är vi som ska få njuta av mp´s blåslampa. S-karriäristerna ger bara sig själva en rundlig pension, och tittar på. Under tiden avnjuter de moderata väljargrupperna hur mp´s biltullar tvingar bort underklassen från vägarna. Skatten läggs på boende, transporter och gärna mat också, så att den i huvudsak betalas av plebejerna. Mp styr med iskall hand bort från glädje och välstånd, till landet där alla ska skämmas för ingenting, och betala för allt två gånger. Eller tre.

Lämna ett svar