Socialdemokratin vid makten – avskaffar 35-timmarsveckan i Frankrike

Socialdemokratin vid makten förnekar sig inte. Francois Hollande har gjort ännu en regeringsombildning (den sista?) där han skalat bort alla ministrar med någon form av vänsterståndpunkter. Ny ekonomiminister är Emmanuel Macron ett trettiosjuårigt finanslejon som rekryterats från Rotschilds bank i Paris där han varit arkitekt för flera företagsnedläggningar, eller ”omstruktureringar” som det heter på bankvärldens eget språk.

”Frankrike måste öka sin konkurrenskraft och minska sina offentliga utgifter” är det budskap han har med sig från Rotschild finansiella sfär och som nu proklameras som socialdemokratisk politik. I dag meddelar han, som en av sina första åtgärder ”att alla företag som vill ska kunna avskaffa 35-timmarsveckan”. Tidigare har detta bara varit möjligt för företag med ”ekonomiska problem”. Nu ska det bli fritt fram för varje företag som så vill, ”oavsett vad fackföreningarna tycker”. I praktiken vill han alltså avskaffa 35-timmarsdagen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar