Löven faller

Här får ni en sista hösthälsning från de belgiska Ardennerna innan Kung Bore tar landskapet i sin famn. Han kanske inte lindar in det i snö, för det gör han inte varje år. Men hoppet finns. I fjol låg det snö i markerna i sex veckor. Något de gamla i byn säger sällan händer. Ja krigsvintrarna förstås -då låg snön meterhög, vill de minnas.
De sista löven faller snart. La Lesse flyter inte längre stillsamt mellan stränder och bankar. Till stort förtret för min labrador Elsie som inte längre kan simma i ån. Hon drogs med i strömmen i våras och jag tvingades springa ett par hundra meter nedströms för att dra upp henne på ställe utan höga bankar. Det vill vi inte göra om.
Om sex månader är det grönt igen och i dalgångens branter står då hundratusentals vilda påskliljor och lyser under ännu bladfria träd. Men det återkommer jag till då.

***********

Från höjderna syns den tjocka dimman i Meusedalen. Inte undra på att Von Rundstedt förlorade sikten under offensiven i Ardennerna.

Eller så var det kanske en sån här bjässe som fick tyskarna på flykten?

 

Här litar folk inte på dollarn och euron utan man har skapat en egen ”guldmyntfot”.

 

Det är inte den gulnande eken som är liten. Det är en enorm gran som ger ”gulingen” skydd mot vinden från norr.

 

Ån La Lesse hittar snart sitt vinterflöde.

 

Här ligger Sparbankens ek i lä. Den är enorm och bilden gör den inte rättvisa.

 

En ensam ek långt ut på ängen fastnar i mon zoom.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 svar på ”Löven faller

  1. Löven faller ja….

    …. men när ska Lövén falla?

    Den ende odemokratiskt tillsatte partiledaren vi har….

  2. Varför skulle han ha tillsatts mer odemokratiskt än någon av sina kollegor?

  3. Du säjer ju det själv han är TILLSATT och inte framröstad demokratiskt av medlemmarna i partiet. 🙂

    Liksom västmakterna skaffar sig inflytande genom att själva tillsätta ledarna i Afganistan, Irak och Palestina skaffar sig borgerligeheten inflytande i arbetarrörelsen. Om man nu kan kalla den för rörelse, det som förut var en central maktfaktor är idag i stort sett ingenting mer än ett parti och en fackföreningsrörelse som står som en åsna och vacklar mellan medlemmar och kapitalägare. 🙁

Lämna ett svar