Ingen ”politisk lösning” utan regimens kollaps!

 

En mycket intressant intervju med en gammal vän och politisk färdkamrat till Benny och mig, Gilbert Ashcar som har sina rötter i Libanon men som nu mer bor i England och verkar som professor i orientaliska studier. I en intervju med France 24 diskuterar han varför Assads gasattack kom nu liksom att det inte finns förutsättningar för  den ”politiska lösning” som  många önskar. Till skillnad från rubbet av borgerliga eller mer vänsterinriktade analytiker slår han kort och gott fast att endast en militär seger för upproret med en kollaps för regimen kan leda framåt. Han hinner också med att understryka att det i regionen inte handlar om ”en arabisk vår” utan en historisk process, ”på flera år, kanske flera decennier”. Vi skulle kunna kalla det för ett klimatskifte!

Ta dig tolv minuter och lyssna!

.

.

Ett svar på ”Ingen ”politisk lösning” utan regimens kollaps!

  1. 12 väl värda minuter. Inte heller han tror att USA vill ha bort Syriens regim, de vill bara ha ett nytt ansikte på samma statsbildning. Bra blogg det här, man hittar saker man inte skulle ha hittat annars 🙂

Lämna ett svar