En film om Syrien: Not Anymore

Vi har valt att lägga ut den här filmen på vår blogg av flera orsaker. Filmaren Matthew VanDyke ber själv om att den ska spridas av så många som möjligt i så många olika medier som möjligt. Efter att ha sett filmen på 14 minuter vill vi bidra till att hans önskan uppfylls.

Filmen visar inte det dagliga våldet in i sina blodiga detaljer. Men dess beskrivning av staden Aleppos öde och vad de som kämpar i staden vill kan inte lämna någon med förståndet i behåll oberörd.

 

Matthew VanDyke

I have released my Syria film “Not Anymore: A Story of Revolution” on YouTube so that people around the world can understand who the Syrian people are and why they are fighting for their freedom.

This is a critical time for the revolution, when the international community is deciding how to respond to the Assad regime’s use of chemical weapons to kill men, women, and children.

I have released the film ahead of schedule and for free on the internet so that those who support freedom in Syria can take action and use the film to influence public opinion and world leaders.

I am counting on all of you to Tweet, Share, Post, and Email the link as much as possible. Work hard to help the revolution by sharing this documentary film with the world through Twitter, Facebook, Google+, Reddit, LinkedIn, and anything else you can think of so that it can accomplish what it was designed for – changing hearts and minds about the Syrian people and their struggle for freedom.

Tweet and email it to Congress, the White House, organizations, and leaders around the world. Don’t just watch the film, USE the film, day after day, week after week, to improve the image of this revolution and gain international support for it. We have the power to make a difference if people stand up NOW and take action

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 svar på ”En film om Syrien: Not Anymore

  1. Benny, det är rätt att vi nu genom detta förskräckliga inbördeskrig vet mer om Syrien (har varit där) och alla inblandade skjuter mkt med handeldvapen. Revolutionen är ett kall. Freedoms fighters är inte rädda för att dö. Dessa är inte säkra någon stans, tortyr och våldtäkt är vardagshandlingar. Freedoms fighters i videon vill ha demokrati. Vilka av de minst 7 olika grupperingar vill ha demokrati, framgår inte. Förtrycket är totalt, men folket i Syrien kommer att bygga upp landet igen. Bara vi får bort den där kriminella ”killen” (Assad) kommer allt bli bra. Om amerikanerna nu inte bryr sig om människorna i Syrien så kanske de bryr sig om en miljon katter som springer lösa i ruinerna. Skit i kvinnan tänk på katten hon håller i knät! Katten behöver hjälp.
    Det är en sorglig film om ett dödläge i ett inbördeskrig där det inte finns några vinnare bara förlorare.

  2. Hej Martin, håller med dig att det är en sorglig film. Diktaturen har gjort allt för att krossa allt och alla som satt sig upp emot makten. ”Syriens vänner” har pratat och pratat och pratat ännu mer. Därför ser allt så hopplöst ut. Ändå hoppas jag att despoten faller en dag och att syrierna kan få bygga upp sitt land igen med allt stöd utifrån men utan egoistisk inblandning från utomstående.

Lämna ett svar