I väntan på Påsk

På sluttningarna ner till ån La Lesse i belgiska Ardennerna börjar våren alltid med samma startskott. Hundratusentals Påskliljor blommar under ris och buskar. I år kom de tidigare än vanligt. Våren hoppar bock över vintern som aldrig blev av.

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ett svar på ”I väntan på Påsk

  1. För lite sen läste jag om D-dagen och tyskarnas Atlantvall och jag blir påmind när jag ser dina fina vårbilder. Landskapet liknar det jag kunde se på vissa bilder då och där kunde de allierade gömma sig bland täta buskar och snår för tyskarna så landskapet var nog till de allierades fördel. Atlantvallen var en avskräckande kanonbestyckad best i betong som byggdes av slavar läste jag och vilka då kan man ju undra….

    Det borde finnas ett och annat krigsminne kvar där i jorden. I Ryssland har jag läst souvenirletarna fortfarande gräver och gräver och hittar både det ena och det andra från fältslagen och operaration ”Barbarossa” som gick mot sitt nederlag. Kanske till stor del därför ryssarna hade Kung Bore på ”sin” sida.

    Ha en bra söndag 🙂

Lämna ett svar