Strategiskt G2-möte – ”Sensommarfrid”

 

I hägn av Alefjälls vackra vidder arrangerades för sjätte året i rad bloggens viktiga G2-möte (Group of 2).  Med Risvedens gamla vargstråk inte långt från husknuten, plogar av sjungande vildgäss över taket och en älgfamilj mumsande ute i hagarnas höstklöver kunde vi här mötas ostört för att diskutera framtiden.

,

.

Åsman förbereder intensivt ett av mötets sessioner. Han kan lugnt koncentrera sig på arbetet i skydd av säkerhetschefen Freja som här gör en extra kontroll av marken.

I en global värld där kapitalisternas jakt på råvaror, kontroll över marknader och vinster, dag för dag, i ett allt snabbare tempo förstör både människor och vår planet, är det av stor betydelse att även vi kan mötas rent fysiskt, sitta ner vid samma bord och under längre stunder byta våra tankar. Inte minst därför att Åsman sedan decennier är bosatt i Bryssel, ibland i Timrå långt i norr, medan Kildén har sitt säte i just Alefjäll.

.

Även Kildén får besök av Freja som vill se till att ingen otillbörlig litteratur far runt under toppmötets gång.

På ett sätt blir därför G2-mötet också till bloggens personalfest. Givet förutsättningen att vi vare sig har inkomster eller vinster för våra skriverier gör vi givetvis inga skatteavdrag för sammankomsten. Trots toppmötets strategiska betydelse för vårt engagemang och det givna behovet av en liten ”kick off” som det heter numer. I skenet av alla skandaler kring slöseriet med skattepengar, vare sig det gällt AP-fonderna, Tillväxtverket, Vinnova eller Stiftelsen för strategisk forskning, beslutades ändå att kostnaderna skulle vara både ännu mer transparanta och modesta än brukligt. Det interna arbetsnamnet var ingenting i stil med Säkerhetspolisens ”James Bond” utan ett vardagligt ”Sensommarfrid”.

.

.

Även havskräftorna följde toppmötets inriktning och rätade in sig i leden.

.

Vid den traditionella gemensamma supén skars ransonerna på de olika skaldjuren ner till ett minimum och Alefjälls källvatten i sin enkla karaff spetsades med blott några smala citronskivor. Hos oss hängde inga ballonger för 300 000 kronor i taket, blott en blygsam dekor med två vackra ljusstakar och några dillkvistar (givetvis ekologiska och närodlade). Inga inhyrda storbandsorkestrar i smoking. Vi nöjde oss med att skratta åt Johnny Hendriksen i den härliga norska TV-serien ”Lilyhammer”…

,

.

Som vid alla toppmöten gjordes en del försök till inbrytningar. Här stoppas ett ”brunsvart block” som försöker forcera kravallstängslet.

Men elstängslet samt den hårda fysiska konfrontationen med Freja och en av hennes assistenter gör att upploppet tvärt tvingas att stanna upp. Internationell media var mycket imponerade av denna beslutsamma insats, trots att de med sina kameror, genom områdets avstängning, bara kunde fånga det hela genom att följa skuggorna.

.

.

Vid det efterföljande mötet med media kunde bloggens pressekreterare även bekräfta det som alla hoppats på:  att dess val av en kvinnlig säkerhetschef  vid toppmötet var ett  stort framsteg för feminismen. ”Hon visar att det finns plats för en kvinnlig profil även i vår vision”, understryker man i en kommuniké.

.

.

När parterna bröt upp efter alla vittomspännade plena och arbetsgrupper hade inga skarpa beslut fattats. Men här fattades flera fasta handslag om att bloggens arbete för en mänsklig värld måste fortsätta. Bankernas diktatur ska brytas och den omänskliga kapitalismen ersättas med ett samarbete mellan världens alla miljarder av verkliga producenter.

.

.

Bloggen kommer att fortsätta sin bana, likt solen som här fortsätter att gå upp över Alefjäll…

.

Vi tar vildgässens flykt uppe i skyn som ett föredöme. De samarbetar för att nå sitt resmål. Turas om med det tröttsamma arbetet ”att spåra” genom att vara ledarfågel i plogformationen. Är det någon som behöver vila lämnas denne svagare eller sjuka fågel inte åt sitt öde och till kalas för rävarna på marken utan hela flocken rastar för att ge skydd åt den kamrat som behöver hämta sig.

Så ser vår vision ut. Sådan är vår utopi.  Så ska bloggen fortsätta att drivas!

.

.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 svar på ”Strategiskt G2-möte – ”Sensommarfrid”

 1. Ligger det ändå inte lite otillbörlig litteratur vid hr Kildéns fötter, strax till höger?
  Vaktchefinnan ser lite sävlig ut, verkar inte vara på tårna s.a.s. Inga tår?

  Nu tittar jag efter var Alefjäll ligger. Ser ju konferensvänligt ut. Om man ändå skulle vilja hyra in ett storband i smoking är det kanske gott om plats?

 2. sl, så här i förtroende kan jag avslöja att det är ”borgarblaskan” GP. Är man i ”Götet” så är man. Här kan man inte snobba med Le Monde.

  mvh
  Benny

 3. Jag tycker att säkerhetschefen ser ut att undra över eventets upplägg. Eller gick gässen för högt för att plocka ner lite åt Freja att apportera? Ni brukar ju inte köra med lösplugg …..

 4. Hej på er,
  Tack för senast och vi ses i slutet av oktober.

  Ha det bra;
  Benny

Lämna ett svar